Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ «ΔΥΣΚΟΛΩΝ» ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!



Ο Βιοσυντονισμός, ή ηλεκτρομαγνητική θεραπεία (PEMF), όπως φαίνεται από ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών μελετών, μπορεί να θεραπεύσει ακόμη και «δύσκολες» για τη συμβατική ιατρική ασθένειες, όπως είναι και ο καρκίνος και αυτό φαίνεται από τις εγκρίσεις που έχει δώσει ο FDA για τη θεραπευτική χρήση μιάς σειράς συσκευών βιοσυντονισμού και σχετικά πρόσφατα για τον καρκίνο στον εγκέφαλο.



Είναι γνωστό, το πόσο αυστηρός είναι ο πανίσχυρος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ο περίφημος FDA, όσον αφορά τον έλεγχο για οτιδήποτε αφορά τη θεραπεία και την υγεία. Είναι γεγονός, επίσης, ότι ο FDA πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για μεροληψία υπερ των φαρμακευτικών εταιριών και για καταδιωκτική διάθεση έναντι των εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων. Έτσι, εκατοντάδες υποθέσεις εκκρεμούν στα αμερικανικά δικαστήρια που αφορούν διώξεις του FDA εναντίον επιστημόνων και γιατρών που έχουν επιτυχώς παρουσιάσει εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και επίσης καμία κλινική μελέτη δεν μπορεί να λάβει πιστοποίηση ως θεραπευτική μέθοδος, εάν προηγουμένως δεν έχει την έγκριση του FDA. Το γεγονός, όμως, ότι ο FDA έχει ήδη προβεί στην έγκριση μιάς σειράς συσκευών Βιοσυντονισμού-ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας (PEMF) για τη θεραπεία «δύσκολων» νοσημάτων δείχνει τη μεγάλη ελπίδα που κομίζει στον χώρο της εφαρμοσμένης ιατρικής ο πρωτοποριακός αυτός τρόπος θεραπείας. Κορυφαίο παράδειγμα και η τελευταία από τις σχετικές εγκρίσεις του FDA, η οποία αφορά συσκευές για τη θεραπεία καρκίνου του εγκεφάλου (δείτε σχετικά: https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfpma/pma.cfm?id=P100034S013, καθώς και http://www.accessdata.fda.gov/cdrh_docs/pdf10/p100034a.pdf και https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfpma/pma.cfm?start_search=1&sortcolumn=do_desc&PAGENUM=500&pmanumber=P100034).
Έτσι, η εταιρεία Νονο-cure, που παράγει τις σχετικές φορητές συσκευές, προέβη σε ανακοινώσεις ότι ο FDA ενέκρινε τη χρήση αυτών των συσκευών για τη θεραπεία καρκίνου του εγκεφάλου (γλοιοβλαστώματος) σε ενήλικες, που επανεμφανίζεται μετά από τις συμβατικές θεραπείες. Η συσκευή αυτή είναι το αποτέλεσμα κλινικών δοκιμών που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και σε σύντομο χρονικό διάστημα προγραμματίστηκαν δοκιμές και για τον καρκίνο του μαστού, ενώ έχουν γίνει επιτυχείς κλινικές δοκιμές σε εκτεταμένους καρκίνους των πνευμό­νων στην Ελβετία, των οποίων αναμένονται τα αποτελέσματα. Δημιουργός αυτών των συσκευών είναι ο καθηγητής Ηλεκτροφυσιολογίας και Βιοφυσικής του Technion-Israel Institute of Technology στη Χάιφα ιατρός Γιοράμ Παλτί (δείτε σχετικά για τις σχετικές έρευνες: http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00916409 και http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/137369.pdf ).


Σχετικές αναφορές:

https://academic.oup.com/neuro-oncology/article/18/10/1338/2223050/Tumor-treating-fields-a-novel-treatment-modality

https://www.fda.gov/newsevents/newsroom/pressannouncements/ucm465744.htm

http://thejns.org/doi/abs/10.3171/2016.9.JNS16452?journalCode=jns

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5119968/


Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και οποιαδήποτε απορία
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο +30.6932 256 284 & στο e-mail viosyn.gr@gmail.com


ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ «ΔΥΣΚΟΛΩΝ» ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ «ΔΥΣΚΟΛΩΝ» ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top