Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ




Πολλές χώρες στον κόσμο έχουν αποδεχθεί την κυκλοφορία και χρήση θεραπευτικών συσκευών βιοσυντονισμού. Πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ το FDA έχει αναγνωρίσει ως αποδεκτή την χρήση συσκευών βιοσυντονισμού για διάφορες παθήσεις, ήδη από το 1979 και σχετικά πρόσφατα για την αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης (wikipedia, FDA). Το ίδιο ισχύει και για τον Καναδά, όπως και για διάφορες χώρες της Ευρώπης (πχ. Σουηδία, Γερμανία, Αυστρία), όπου γίνεται ευρεία χρήση τέτοιων συσκευών για τη θεραπεία πλήθους διαταραχών υγείας.




Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα του βιοσυντονισμού ως θεραπευτικής μεθόδου και όλα δείχνουν ότι ένας πολλά υποσχόμενος και πολύ ελπιδοφόρος ορίζοντας ανοίγεται μπροστά μας στον χώρο της Ιατρικής. Χαρακτηριστικά, υπάρχουν χιλιάδες ερευνητικές εργασίες που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη θεραπευτική αποτελεσματικότητα της μεθόδου του βιοσυντονισμού(PEMF therapy) και παρακάτω μπορείτε ενδεικτικά να δείτε μερικά μόνο από τα νοσήματα που έχει δοκιμασθεί ερευνητικά η μέθοδος του βιοσυντονισμού με κάποιες από τις αντίστοιχες ερευνητικές εργασίες:
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Ήδη από το 1998 μία μελέτη δημοσιευμένη στο "Journal of the Indian Medical Association" έδειξε τα ωφέλη της θεραπείας με βιοσυντονισμό στη ρευματοειδή αρθρίτιδα (1).
  • Διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος.
Το 2004 μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο "Journal of Orthopedic Research" έδειξε ότι ο βιοσυντονισμός μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην κυκλοφορία του αίματος σε παθήσεις των αρτηριών (2).
  • Ψυχικές διαταραχές (όπως άγχος, στρες, φοβίες κλπ.).
Σύμφωνα με μία μελέτη του 2000 που δημοσιεύθηκε στο "Radiatsionnaia Biologiia Radioecologiia" η εφαρμογή του βιοσυντονισμού μπορεί να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις από το άγχος και το φόβο (3).
  • Σακχαρώδης διαβήτης και οι επιπλοκές του.
Στο "Neuroscience and Behavioral Physiology" δημοσιεύθηκε μία μελέτη το 2003, που έδειξε ότι σε 121 ασθενείς που έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη και διαβητική πολυνευροπάθεια είχαν ευεργετικά αποτελέσματα από την εφαρμογή θεραπείας με βιοσυντονισμό (4).
  • Παθήσεις των οστών.
Σύμφωνα με μελέτη του 1999, που δημοσιεύθηκε στο "Bangladesh Medical Research Council", ο βιοσυντονισμός μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα σε παθήσεις των οστών (5).
  • Ημικρανίες.
Το 1999 σε μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ και αφορούσε 42 ασθενείς που έπασχαν από ημικρανίες, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση σε σχετικά σύντομο χρόνο (6).
  • Παθήσεις των νεύρων.
Το "Bioelectromagnetics Society" δημοσίευσε το 1993 μία μελέτη, στην οποία φαίνεται ότι ο βιοσυντονισμός μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ανάπλαση των νεύρων (7).
  • Πόνος.
Το 1993 μία ομάδα ερευνητών δημοσίευσε μελέτη στο "European Journal of Surgery", στην οποία φαίνεται ότι ο βιοσυντονισμός ανακούφισε σημαντικά πάσχοντες από επώδυνες καταστάσεις (8).
  • Κινητικά προβλήματα.
Σύμφωνα με μελέτη του 1996, που δημοσιεύθηκε στο "Clinical Rheumatology", ο βιοσυντονισμός μπορεί να έχει θετική επίδραση σε πάσχοντες από κινητικά προβλήματα (9).
  • Χρόνια νοσήματα
Έχει πολλαπλώς αποδειχθεί σε αντίστοιχες μελέτες ότι ο βιοσυντονισμός έχει πολύ καλή αποτελεσματικότητα σε χρόνια και πολλές φορές θεωρούμενα ανίατα νοσήματα, όπως η νόσος  Alzheimer, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η επιληψία, η νόσος του Parkinson, ο ερυθηματώδης λύκος, κακώσεις της σπονδυλικής στήλης και πολλά άλλα.


Η ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top