Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ



H Kβαντική θεωρία προέκυψε από την Κβαντική Φυσική και αναλύει μια νέα αντίληψη του φυσικού σύμπαντος. Συγκεκριμένα, περιγράφει τη συμπεριφορά της ύλης σε μικροσκοπικές κλίμακες, δηλαδή στο μοριακό, ατομικό και υποατομικό επίπεδο.



Ο όρος κβάντουμ (quantum) είναι μία λατινική λέξη που σημαίνει "πόσο;" και αναφέρεται στις διακριτές μονάδες ενέργειας, απροσδιόριστου μεγέθους, που "κρύβονται" μέσα σε ένα άτομο ύλης. Τα πάντα στο σύμπαν είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό. Το ίδιο ισχύει και για εμάς τους ανθρώπους. Όλη η ύλη είναι απλά συμπυκνωμένη ενέργεια, όλοι οι άνθρωποι είμαστε ο καθένας μια συνειδητότητα, η οποία βιώνει τον εαυτό της εντελώς υποκειμενικά, έχοντας μάλιστα την ιδιότητα να "αισθάνεται" διαχωρισμένη από αυτήν την "απώτερη ουσία". Ειδικότερα, σύμφωνα με τον τύπο του Αϊνστάιν (Ε=mc2) η ύλη και η ενέργεια εναλλάσσονται. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι ένα αντικείμενο που κρατάμε στο χέρι μας είναι μια μορφή ενέργειας που έχει πάρει τη συγκεκριμένη μορφή ύλης. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα μας, το οποίο είναι ενέργεια που έχει πάρει την μορφή του σώματός μας. Όλη η ύλη είναι και ενέργεια. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον καθηγητή Αστροφυσικής Μάνο Δανέζη "το πρώτο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι η ενότητα. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε με την κλασσική έννοια της Κβαντικής φυσικής, που πρωτοδιατυπώθηκε το 1910, είναι ότι όλο το Σύμπαν είναι Ένα. Δεν υπάρχουν εξατομικευμένα αντικείμενα. Δεν υπάρχεις Εσύ κι Εγώ... Τα πάντα μέσα στο Σύμπαν είναι ένας ωκεανός συνεχόμενης ενέργειας, μέσα στον οποίο, κάπου, πιθανότατα, υπάρχουν κάποια μικροπυκνώματα, που ονομάζουμε ύλη, διότι οι αισθήσεις μας τα αντιλαμβάνονται ως ύλη. Αν όμως η πυκνότητα της ενέργειας είναι λίγο μικρότερη, τότε δεν τη βλέπουμε καθόλου...''. Οι απόψεις αυτές των φυσικών επιστημόνων, μας δείχνουν ότι όταν αλλάξουμε το ενεργειακό πεδίο μέσα στο οποίο βρίσκονται τα άτομα, τότε αλλάζουμε και τα ίδια τα άτομα. Και εμείς οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από άτομα. Τα αισθήματα μας μπορεί να επηρεάσουν και να αλλάξουν το ενεργειακό πεδίο μας, με αποτέλεσμα να αλλάζει και η ίδια η υλική πραγματικότητα μας.
Έχει παρατηρηθεί μετά από έρευνες, ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε κάτι ή κάποιον χωρίς να επιδρούμε πάνω σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι αλληλεπιδρούμε με όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλες οι πεποιθήσεις, τα συναισθήματα, οι προσδοκίες, οι προκαταλήψεις μας, κ.α. έχουν μεγάλη και άμεση επίδραση στους γύρω μας. Μπορούμε να φανταστούμε τους άλλους σαν πεδία πιθανοτήτων που μπορούνε να συμπεριφέρονται με ποικίλους τρόπους και ανάλογα με τα δικά μας ενεργειακά πεδία (συναισθήματα, κ.α.), έλκουμε από αυτά τα άτομα διαφορετικές συμπεριφορές. Έτσι, συμπεραίνουμε ότι σύμφωνα με την Κβαντική φυσική έχουμε πολύ περισσότερη αλληλοεπίδραση με το περιβάλλον μας σε σύγκριση με την Νευτώνεια θεωρία. Κατά την Κβαντική θεώρηση ο παρατηρητής δεν είναι ποτέ ανεξάρτητος από αυτά που παρατηρεί. Όταν συνειδητοποιήσουμε πώς ακριβώς λειτουργεί το σώμα μας και ολόκληρο το σύμπαν, από το άτομο έως τους γαλαξίες, τότε θα αρχίσουμε να κατανοούμε ότι είμαστε μια συνειδητότητα, που με την υλική μορφή μας μπορούμε να δούμε μόνο ένα απειροελάχιστο μέρος από ενεργειακές συχνότητες που ανήκουν σε ένα ενεργειακό πεδίο που έχει άπειρες άλλες ενεργειακές συχνότητες. Τα πάντα στη ζωή λοιπόν είναι ενέργεια και συμπυκνωμένες ''πληροφορίες''. Αν οι ''πληροφορίες'' αυτές στο ενεργειακό μας πεδίο βρίσκονται σε ανισορροπία, τότε δημιουργούνται μπλοκαρίσματα, που μεταφράζονται ως συμπτώματα στο υλικό μας σώμα. Τα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν ασθένειες του σώματος και ψυχολογικά προβλήματα.
Η Κβαντική θεραπεία ουσιαστικά προσφέρει κάτι πολύ απλό, που φέρνει θετικά αποτελέσματα! Ενώνει την χαμηλή ανθρώπινη συνειδητότητα με την ανώτερη «συμπαντική» συνειδητότητα, ώστε να εγκαθιδρύσει την ισορροπία και την αρμονία στο σύστημά μας. Δηλαδή η κβαντική θεραπεία αλλάζει τις ''πληροφορίες'' στο σύστημά μας και στέλνει στον οργανισμό νέες θετικές πληροφορίες, μέσω κβαντικών (ηλεκτρομαγνητικών) συχνοτήτων. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός μας συντονίζεται (βιοσυντονίζεται), απαλλάσσεται από τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και βρίσκει την ισορροπία του. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε άμεση θεραπεία σε κυτταρικό και οργανικό επίπεδο, στο σώμα, στο νου και στο συναίσθημα. Εκτός των άλλων όμως, είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν επιστήμονες που έχουν επιβεβαιώσει πως οι ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής και οι συνακόλουθες θεραπευτικές παρεμβάσεις, μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις αρχαίες πνευματικές διδασκαλίες, ειδικότερα αυτές της Ελλάδας και της Ινδίας. Άλλωστε και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική πρεσβεύει ότι στο ανθρώπινο σώμα δίπλα στην αρτηριακή, φλεβική, λεμφική κυκλοφορία και του νευρικού συστήματος υπάρχει ένα κλειστό κύκλωμα αυτό της ενεργειακής κυκλοφορίας και θεωρεί κάθε διαταραχή της υγείας ότι είναι διαταραχή μίας συγκεκριμένης ενεργειακής ισορροπίας. Σε περιπτώσεις έντασης από ψυχικά, σωματικά ή περιβαλλοντολογικά αίτια, το Γιν και το Γιανγκ χάνει την ισορροπία του, χάνετε επίσης η ισορροπία ανάμεσα στα πέντε στοιχεία και η ισορροπία ανάμεσα στα όργανα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι η ζωτική ενέργεια των μεσημβρινών οδηγείται είτε σε κατάσταση υπέρ πληρότητας είτε ανεπάρκειας. Αυτήν ακριβώς τη δυσαρμονία βιώνουμε ως δυσφορία, πόνο ή αρρώστια. Ακριβώς πάνω σε αυτές τις αρχές στηρίζεται η θεραπευτική μέθοδος του βελονισμού και η φιλοσοφία του, η οποία υποστηρίζει ότι 12 «ενεργειακά» κανάλια (μεσημβρινοί) διατρέχουν το σώμα, μέσα στα οποία ρέει η ζωτική ενέργεια και πάνω στα οποία υπάρχουν 365 σημεία «θύρες» ενέργειας (βελονιστικά σημεία), στα οποία και παρεμβαίνουμε για την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας που εκφράζεται σαν διαταραχή ή ασθένεια.
Ένας ανάλογος σύγχρονος τρόπος θεραπευτικής παρέμβασης και εξισορρόπησης των ψυχικών και σωματικών λειτουργιών του ανθρώπου είναι και ο Βιοσυντονισμός, που αποτελεί μία εναλλακτική μέθοδο Ιατρικής η οποία χρησιμοποιεί το φαινόμενο του συντονισμού σε ζώντες οργανισμούς. Ο Βιοσυντονισμός βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της Κβαντικής φυσικής, ότι τα κύτταρα του σώματός μας όπως και τα μόρια όλων των σωματιδίων στη φύση, εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Όλα τα στοιχεία στο σύμπαν έχουν ένα δικό τους παλμικό κραδασμό. Επίσης στη συνέχεια αυτής της θεωρίας εφόσον τα πάντα βρίσκονται μέσα σε ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα και το κάθε σωματίδιο έχει το δικό του ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι απόλυτα κατανοητό ότι όλα τα συστήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Εφόσον όλα τα ηλεκτρομαγνητικά συστήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους είναι εύκολα αντιληπτό ότι όποια δυσαρμονία δημιουργηθεί σε ένα πεδίο θα μεταδοθεί με τις ανάλογες ταλαντώσεις σε ολόκληρο το σύστημα και αντιστρόφως δηλ. εξισορροπώντας ολόκληρο το σύστημα ( αλλάζοντας τις συχνότητες) θα επέλθει και καλύτερος συντονισμός στο επιμέρους σύστημα που έχει ξεφύγει της ισορροπίας (ασθένεια). Ο πρώτος που έκανε λόγο για την μέθοδο ήταν ο Ρώσος επιστήμονας Alexander Gavrilovic Gurvich ο οποίος ανακάλυψε ότι κάθε πολυκύτταρος οργανισμός , όπως και ο άνθρωπος , είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο σχηματίζεται από τα επί μέρους πεδία των μεμονωμένων κυττάρων του. Το συγκεκριμένο πεδίο είναι απαραίτητο για την υλοποίηση όλων των φυσιολογικών διεργασιών του ανθρώπινου οργανισμού. Οποιαδήποτε ασθένεια φαίνεται να διαταράσσει το πεδίο αυτό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην λειτουργεί σωστά. Η επαναφορά του μαγνητικού πεδίου στα φυσιολογικά επίπεδα αυτόματα σημαίνει και την επαναφορά της υγείας στον οργανισμό. Περισσότερη έρευνα πάνω στην μέθοδο του Βιοσυντονισμού φαίνεται να έκανε ο Αμερικανός επιστήμονας Δρ Royal Rife στην Καλιφόρνια το 1934 , ο οποίος πειραματίστηκε κλινικά με αυτήν την μέθοδο και είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Τώρα πλέον ο Βιοσυντονισμός έχει να επιδείξει κάποιες δεκαετίες έρευνας, εφαρμογών και διαπιστωμένης αποτελεσματικότητας, έτσι ώστε να αποτελεί μία πολύ ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο, ως εναλλακτική πρόταση, πολλών καταστάσεων από τις οποίες υποφέρουν οι άνθρωποι.
 
ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top