Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΟΙ 7 ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ




Οι 7 Συμπαντικές Αρχές που διέπουν τα πάντα στον Κόσμο περιέχονται στο Κυμβάλειον, ένα από τα λίγα και αρχαιότερα γνωσιακά-φιλοσοφικά κείμενα που σώθηκαν από την πυρκαγιά της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και έλκουν την καταγωγή τους, κατά την παράδοση, απ' ευθείας από τον θεό Ερμή των αρχαίων Ελλήνων, ή τον θεό Θωτ των αρχαίων Αιγυπτίων. Αυτά τα κείμενα θεμελίωσαν τις βάσεις των διαφόρων φιλοσοφικο-εσωτερικών ρευμάτων και αναφέρονται ως Ερμητισμός, δηλαδή η Επιστήμη του Ερμή.

Ας δούμε παρακάτω ποιές είναι αυτές οι αρχές για τις οποίες μίλησαν, οι αρχαίοι Μύστες-Σοφοί και πώς εκφράζονται και λειτουργούν μέσα στο Σύμπαν μας.



1. Η Αρχή της Νοητικότητας: "Τα πάντα είναι Ένα και αυτό είναι Νους".
Το Σύμπαν είναι νοητικό και η ρίζα του Σύμπαντος είναι νοητική. Συνεπώς, όλα όσα βλέπουμε δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία πλάνη των αισθήσεων, δηλαδή ένα ψευδαισθητικό κατασκεύασμα του Νου που κρύβει την αληθινή ουσία.

2. Η Αρχή της Αντιστοιχίας, ή της Αναλογίας: "Ότι βρίσκεται επάνω, το ίδιο βρίσκεται και κάτω".
Ο μακρόκοσμος (Σύμπαν) είναι απόλυτα όμοιος με τον μικρόκοσμο (άνθρωπος-κύτταρο) και όσα συμβαίνουν στο Σύμπαν, αναλογικά  τα ίδια συμβαίνουν και στον άνθρωπο, καθώς και στο κύτταρό του.

3. Η Αρχή της Δόνησης: "Τίποτα δεν μένει ακίνητο, όλα κινούνται και όλα δονούνται".
Τα πάντα στην απόλυτη ουσία τους είναι δονήσεις, που διαφέρουν μόνο ως προς τον βαθμό της δόνησής τους.

4. Η Αρχή της Πολικότητας: "Τα πάντα υπάρχουν ως διπλά και έχουν δύο πόλους εκ διαμέτρου αντίθετους".
Κάθε τι έχει δύο άκρα  και  εκδηλώνεται σαν ένα σύνολο από δύο αντίθετες, αλλά συμπληρωματικές δυνάμεις.

5. Η Αρχή του Ρυθμού: "Όλα υπακούουν σε μία περιοδικότητα και όλα παρουσιάζουν έναν ρυθμό εκδήλωσης και απόσυρσης".
Όλα εμφανίζονται σαν μία ρυθμική εκδήλωση και ορίζονται από περιοδικές εντάσεις και υποχωρήσεις. Όλα έχουν τις δικές τους περιόδους ανόδου και πτώσης, όλα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν και όλα κινούνται όπως ένα εκκρεμές. Επίσης όλα ταλαντώνονται μεταξύ των δύο πόλων τους.

6. Η Αρχή της Αιτίας και του Αποτελέσματος: "Κάθε αποτέλεσμα, έχει και μία αιτία και κάθε αιτία, έχει και ένα αποτέλεσμα".
Κάθε δράση, πράξη, ή εκδήλωση, που λειτουργεί σαν αιτία, φέρνει και μία αντίδραση, που εμφανίζεται σαν το αποτέλεσμά της. 

7. Η Αρχή του Γένους και της Γέννησης: "Όλα εμπεριέχουν μία αρσενική και μία θηλυκή αρχή και η γέννηση εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης".
Όλα βρίσκονται σε μία συνεχή ροή γεννήσεων και όλα διέπονται από τη θηλυκή και την αρσενική αρχή. Κάθε τι δημιουργείται από την αλληλεπίδραση αυτών των δύο αρχών και η μία αρχή πάντα εμπεριέχει την άλλη, αφού στην ουσία αυτές οι δύο είναι μία ενιαία οντότητα που εκφράζεται δυαδικά.


ΟΙ 7 ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΙ 7 ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top