Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
«Aν θέλετε να ανακαλύψετε τα μυστικά του Σύμπαντος πρέπει να σκέφτεστε με όρους Eνέργειας, Συχνότητας και Δόνησης...»
Nikola Tesla
«Είσαι μια όψη του σύμπαντος, με τον ίδιο τρόπο που ένα κύμα είναι μια όψη του ωκεανού».
Alan Watts

1)ΓΕΝΙΚΑ

Σύμφωνα με τον ορισμό που διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (1946) η υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Έτσι λοιπόν, η έννοια της υγείας είναι πολύ πιο γενική δεν αποδίδεται μόνο από την απουσία εμφανών συμπτωμάτων αλλά και από την κατάσταση της ευεξίας που νοιώθει κάποιος και έχει σχέση και με άλλους παράγοντες όπως είναι ο τρόπος ζωής του, η ψυχολογία του, το περιβάλλον του, η οικονομία, η εργασία του κλπ.
Ο χώρος ο λεγόμενος ολιστική ιατρική ή εναλλακτική ιατρική ή αλλοιώς ενεργειακή ιατρική περιλαμβάνει διάφορες θεραπευτικές μεθόδους, όπως ομοιοπαθητική, βελονισμός, βιοσυντονισμός, ρεφλεξιολογία, σιάτσου κλπ. Με την ευρύτερη έννοια της θεραπείας, μπορούμε να συμπεριλάβουμε και θεραπείες  που μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα η βραχυπρόθεσμα εν δυνάμει θεραπευτικές και δίνουν ευεξία  στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως σωματικές ψυχοθεραπείες, γιόγκα, ρέικι, θεατροθεραπεία, μουσικοθεραπεία,θεραπεία Gestalt, αγιουβέρδα, κλπ. Το βασικό χαρακτηριστικό της  και η βασική διαφορά της σε σχέση με το κυρίαρχο μοντέλο είναι η παραδοχή ότι είμαστε μια ενεργειακή αλληλοσυνδεόμενη κατάσταση κι όχι μόνο ένα σύνολο απο καρδιά, πνευμόνια, εγκέφαλο, γεννητικά όργανα, πόδια, χέρια κλπ. Το κυρίαρχο ιατρικό μοντέλο δεν δέχεται κάτι τέτοιο (ακόμη), αν και υπάρχουν πάμπολλες έρευνες, συσκευές και μελέτες που ανιχνεύουν και  μετράνε αυτή την ενέργεια. Φυσικά οι πραγματικοί λόγοι στο βάθος εκτός απο τα οικονομικά συμφέροντα είναι ότι απλά και μόνο η παραδοχή ότι όλοι οι άνθρωποι λιγότερο η περισσότερο εχουν ενέργεια και δυνάμεις δυναμιτίζει τα διάφορα συστήματα και προγράμματα εξουσίας τα οποία στηρίζονται ακριβώς στην έλλειψη της. Η ενέργεια αυτή είναι παντού και έχει διάφορα ονόματα σε διάφορους λαούς, κουλτούρες και θρησκείες, όπως τσί, πράνα, λίμπιντο στις αρχικές τουλάχιστον θεωρίες του Φρόυντ, οργόνη κλπ. Πλέον, με την κολοσσιαία ανάπτυξη των γνώσεών μας με το διαδίκτυο, έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό ότι η ενέργεια αυτή δεν είναι κάτι μαγικό και υπερφυσικό αλλά κάτι που μπορεί να μετρηθεί, συνεπώς να πειραματιστούμε πάνω σ αυτό. Ουσιαστικά  είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, έχει και κυματική και κβαντική μορφή, όπως το φώς και υπακούει στους νόμους της ενέργειας, όπως ορίζονται απο τη σύχρονη φυσική. Επιπλέον, όπως είπα πιο πάνω, η σύχρονη ολιστική ιατρική σαν θεωρητικό υπόβαθρο στηρίζεται στις θεωρίες της σχετικότητας και στην κβαντική φυσική. Τον 20ο αιώνα οι βασικές θεωρίες της εναλλακτικής ιατρικής, που συμπλήρωσαν και εξέλιξαν  τις θεωρίες του Χάνεμμαν (του πατέρα της ομοιοπαθητικής), είναι η θεωρία της ομοτοξικολογίας του Ρέυγκιαβικ, οι έρευνες του Ράιφ, οι θεωρίες του Popp για τα βιοφωτόνια (το νευροενδοκρινικό σύστημα είναι ανεπαρκές για να μεταφέρει τον κολοσσιαίο όγκο πληροφοριών και εργασιών που γίνονται μέσα στα κύτταρα ανα δευτερόλεπτο και γι' αυτό η επικοινωνία των κυττάρων γίνεται με βιοφωτόνια  με την ταχύτητα του φωτός), ο ηλεκτροβελονισμός του Voll, η βιοσυντονιστική αρχή του Morrel, οι θεωρίες του Schimmel  για την θεραπεία,τα επίπεδα συντονισμού κλπ.

2)  ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Η βασική αρχή της ενεργειακής ιατρικής, σύμφωνα με την ομοτοξικολογία του Ρέυγκιαβικ, είναι οτι υγιής οργανισμός είναι ο οργανισμός που έχει την ικανότητα να απαλλάσεται απο τις τοξίνες (δηλητήρια) ικανοποιητικά. Τοξίνη είναι οτιδήποτε έχει μια διαφορετική συχνότητα απο τη φυσιολογική συχνότητα των οργάνων του οργανισμού. Μπορεί να είναι  εξωγενής, η ενδογενής: Να παράγεται δηλαδή έξω απο τον οργανισμό (προιόντα μικροοργανισμών, ακτινοβολίες, βαρέα μέτταλλα, συχνότητες διαταραγμένων και άρρωστων ανθρώπων κλπ.), είτε μέσα στον ίδιο τον οργανισμό (προιόντα μεταβολισμού, αλλοιωμένη λειτουργία οργάνων κλπ.).
Αυτή η κατάσταση επιτυγχάνεται όταν συμβαίνουν οι εξής 3 καταστάσεις: α) Φυσιολογικές συχνότητες οργάνων. β) Σταθερό ph, βασικά αίματος  (ελαφρά αλκαλικό 7,35-7,45). γ) Καλή λειτουργία των ενεργειακών κέντρων και μεσημβρινών (όπως όρίζονται απο την ινδουιστκή φιλοσοφία και την κινέζικη ιατρική). Πιο αναλυτικά, εν συντομία: α) Φυσιολογικές συχνότητες οργάνων: Κάθε όργανο στον οργανισμό μας στερεό ή υγρό έχει τη δική του συχνότητα, ή καλύτερα τη συνισταμένη πολλαπλών συχνοτήτων. Όσο πιο διαφορετική είναι η συχνότητα απο την φυσιολογική (επειδή υπερτερούν οι συχνότητες των μικροβίων, ακτινοβολίας, βαρέων μετάλλων κλπ), τόσο πιο άρρωστο είναι το όργανο και τόσο πιο άρρωστος ο οργανισμός. β) Σταθερό ph: pH είναι ο αρνητικός δεκαδικός λογάριθμος της συγκέντρωσης ιόντων υδρογόνου. Είναι ένας τρόπος να μετράμε την οξύτητα του οργανισμού (οξύτητα δεν έχει σχέση με γλυκιά και ξινή γεύση). Το ph αίματος είναι 7,35-7,45. Ένα ρΗ πάνω απο 7 και εώς 14 δείχνει ότι το διάλυμα είναι αλκαλικό και ονομάζεται βάση, ένα pH 7 δείχνει ότι το διάλυμα δεν είναι ούτε όξινο, ούτε αλκαλικό αλλά ουδέτερο, ενώ ένα ρΗ κάτω απο 7 και έως το 0 δείχνει ότι το διάλυμα είναι όξινο. Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να ρυθμίζει το ρΗ του συνεχώς, με φυσιολογικές διαδικασίες, κυρίως  με τους νεφρούς και την πνευμονική λειτουργία. Τα κύτταρα μπορούν να  λειτουργήσουν κανονικά μέσα σε σχετικά στενά όρια του ρΗ. Το PH του αίματος έχει ένα πολύ στενό εύρος από 7,35 έως 7,45 περίπου. Οσο πιο όξινες τροφές τρώμε τόσο πιο πολύ ο οργανισμός "ζορίζεται" να ισορροπήσει το ph και τόσο πιο εύκολα άρρωσταίνουμε. Ένα σώμα που είναι όξινο προδιαθέτει σε ασθένειες,καρκίνο και γήρανση. Για παράδειγμα τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσονται μόνο μέσα σε όξινο περιβάλλον στο κυτταρικό επίπεδο -χωρίς οξυγόνο Otto Warburg (The metabolism of Tumors,βραβείο  Νobel). γ) Καλή λειτουργία των ενεργειακών κέντρων και μεσημβρινών: Τα ενεργειακά κέντρα -τα περίφημα τσάκρας (τσάκρας σημαίνει τροχός στα σανσκριτικά)- που είναι αρκετά, τα κυριότερα όμως7, αντιστοιχούν στα πλέγματα του αυτόνομου νευρικού συστήματος κατά μήκος της Σ.Σ. Δεν έχουν υλική υπόσταση, μπορούν όμως να μετρηθούν... Θεωρείται ότι περιστρέφονται συνέχεια δεξιόστροφα η αριστερόστροφα -ανάλογα αν κάποιος είναι άντρας η γυναίκα- είναι  δίνες ενέργειας που απορροφούν ενέργεια απο το περιβάλλον. Σχετίζονται με τη λειτουργία συγκεκριμένων οργάνων και συστημάτων στο σώμα μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι γνωστοί εμπειρικά απο την αρχαιότητα να  επέμβουμε στην λειτουργία τους -δεν είναι του παρόντος να αναφέρω εδώ- πλέον όμως ξέρουμε τις συχνότητες τους και μπορούμε να μετρήσουμε την κατάσταση τους. Οσο πιο άρρωστος είναι κάποιος τόσο πιο μπλοκαρισμένα είναι  τα τσάκρας του.
Μεσημβρινοί είναι, σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική, τα ενεργειακά κανάλια που σχετίζονται με τη λειτουργία κάποιου οργάνου και διατρέχουν όλο το σώμα. Δεν μπορούν να απεικονισθούν, αλλά μπορούν να μετρηθούν. Οι βασικοί μεσημβρινοί είναι 12:  Πρωτεύοντες (πνευμόνων, περικαρδίου, καρδιάς, συκωτιού,χοληδόχου κύστης, στομάχου, σπλήνας, νεφρών, ουροδόχου κύστης, παχέος εντέρου, λεπτού εντέρου, τριπλός θερμαστής.) που σχηματίζουν 6 γιν-γιάν ζευγάρια και 56 δευτερεύοντες. Αντιστοιχούν στα σημεία του βελονισμού. Οσο πιο μπλοκαρισμένη είναι η ενέργεια στους μεσημβρινούς τόσο πιο άρρωστος είναι ο οργανισμός.
Πώς μπλοκάρεται  όμως η ενέργεια; Το θέμα ειναι τεράστιο και δεν θα το αναπτύξω εδώ εν συντομία όμως είναι κυρίως αποτέλεσμα του σφιξίματος ομάδων μυών που ελέγχουν την αναπνοή κυρίως, λειτουργίες εντέρου, καθώς και ιστών που περιβάλλουν και συνδέουν όργανα μεταξύ τους γενικότερα. Οι άνθρωποι σφίγγονται ως παιδιά προσπαθώντας να ελέγξουν τους πανικούς και τις φοβίες της παιδικής τους ηλικίας  και μετά στην ενήλικη  ζωή τους που τα αναπαράγουν. Ολα αυτά απωθούνται, κρύβονται δηλαδή αλλά (είναι ζωντανά) καλά μέσα μας και δεν έχουμε ιδέα ότι υπάρχουν, εκτός κι άν κάτι  δεν πάει καλά και αρχίζουμε να ψαχνόμαστε. Η σειρά είναι ότι οτι πρώτα μπλοκάρονται τα τσάκρας και  οι μεσημβρινοί και μετά  αλλοιώνεται το ph και οι συχνότητες των οργάνων. Αυτό παίρνει χρόνια ή και δεκαετίες μέχρι ν' αρχίσουν να βγαίνουν συμπτώματα. Οι 3 αυτές καταστάσεις είναι ουσιαστικά ενιαίες, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση ένας όξινος οργανισμός με αλλοιωμένο ph (με συμπτώματα ασθένειας ή όχι ακόμα) να έχει φυσιολογικές συχνότητες στα όργανα του και να έχει ανοιχτά ενεργειακά κέντρα και κανάλια ενέργειας στο σώμα του.

3)     ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γενικά όσο πιο πολύ είμαστε υγιείς, τόσο πιο πολύ θέλουμε να παραμείνουμε υγιείς και όσο πιο πολύ είμαστε άρρωστοι τόσο πιο πολύ θέλουμε να παραμείνουμε άρρωστοι και αντιστεκόμαστε περισσότερο στο να γίνουμε υγιείς. Στους περισσότερους αρρώστους υπάρχει ένα μοτίβο, μια στάση ζωής που τους μπλοκάρει και τους "αρρωσταίνει", δεν θέλουν όμως να ξέρουν τίποτα γι αυτό,  το αναπαράγουν συνέχεια και αν και βασανίζονται εξ αιτίας του θα κάνουν τα πάντα για να μην το στερηθούν. Αυτό που συμβαίνει δηλαδή στην ψυχανάλυση που ο άρρωστος αντιστέκεται με διάφορους μεταμφιεσμένους τρόπους να γνωρίσει την εσωτερική του αλήθεια ισχύει και γενικά. (Ολα αυτά φαίνονται απίστευτα στους περισσότερους ανθρώπους και οι περισσότεροι θα τα απορρίψουν αλλά είναι έτσι):
Στην ολιστική θεραπεία ισχύει ο νόμος του Σίμμελ. Η θεραπεία γίνεται:
-απο πάνω προς τα κάτω
-απο τα σημαντικότερα όργανα στα λιγότερα σημαντικά π.χ. όταν θεραπεύοντας ένα βρογχικό άσθμα (πνεύμονες:σημαντικό όργανο) εξαφανίζεται το άσθμα και εμφανίζεται νευροδερματίτιδα (δέρμα: λιγότερο σημαντικό όργανο απο πνεύμονες), τότε χαιρόμαστε που σημαίνει ότι η θεραπεία προχωράει καλά.
-απο το κέντρο στην περιφέρεια: το ανωτέρω παράδειγμα είναι κατάλληλο επίσης: πνεύμονες εσωτερικό όργανο και δέρμα: εξωτερικό.
-απο μέσα πρός τα έξω: πάλι το ίδιο παράδειγμα: πνεύμονες: εσωτερικό όργανο δέρμα: εξωτερικό
-κατα σειρά αντίστροφη με την εμφάνιση τους. Οι ασθένειες μέσα μας είναι σε στρώματα όπως στο κρεμμύδι, υπάρχει κυτταρική μνήμη και κάθε φορά που θεραπεύουμε ένα στρώμα βγαίνει το αποκάτω. Για να το καταλάβουμε αν κάποιος έχει περάσει μικρός κάποια γαστρεντερίτιδα από κολοβακτηρίδιο και αργότερα βρογχικό άσθμα όπου ανιχνεύεται π.χ.στρεπτόκοκκος, μύκητες κλπ.και κάνει θεραπεία γι αυτό, όταν περάσουν τα συμπτώματα απο τους πνεύμονες ο οργανισμός θα "θυμηθεί" την γαστρεντερίτιδα που πέρασε κάποτε, θα υπάρξουν ενοχλήσεις, θα ανιχνεύεται η συχνότητα το κολοβακτηριδίου κ.ο.κ. Αυτό, φυσικά, ισχύει και για ψυχοθεραπείες όπου τα ψυχικά τραύματα εμφανίζονται με αντίστροφη μορφή με την οποία δημιουργήθηκαν.

Πώς φτάνουμε όμως τώρα σ αυτή την κατάσταση της υγείας; Υπάρχουν πολλές μέθοδοι. Θα αναφέρω μόνο αυτούς που θεωρώ βασικούς επειδή έχω ασχοληθεί χρόνια, ασχολούμαι ενεργά και έχω άποψη. Βιοσυντονισμός, Διατροφή, Ασκηση/Γιόγκα/Διαλογισμός, Ψυχοθεραπεία είναι οι 4 βασικοί δρόμοι για μένα που ο ίδιος έχω ακολουθήσει και προσπαθήσει να συνδυάσω.....Ο κοινός παρανομαστής όλων αυτών είναι η θέληση.
α)Βιοσυντονισμός. Εχω μιλήσει για τον Βιοσυντονισμό τον οποίο ασκώ και θα είμαι σύντομος. Βασικά Βιοσυντονισμός ορίζεται η θεραπεία χρησιμοποιώντας το φαινόμενο του συντονισμού. Το κλασσικό παράδειγμα είναι το ποτήρι που σπάει ενω τραγουδάει μια τραγουδίστρια. Ο βιοσυντονισμός γεννήθηκε αφενος απο τις έρευνες του αμερικάνου Ράιφ που ανακάλυψε οτι συγκεκριμένο φάσμα φωτός σκοτώνει συγκεκριμένους μικροοργανισμούς και αφετέρου απο τις έρευνες του γερμανού Μορέλ ο οποίος μετρώντας το ΗΜΓκό μας πεδίο στα σημεία βελονισμού και ανακάλυψε αυτός και κάποιοι άλλοι ότι υπάρχει πράγματι διαφορά στην μέτρηση του Ηλεκτρομαγνητικού  πεδίου στα σημεία αυτά. Αυτή ήταν και η γένεση του Βιοσυντονισμού. Υπάρχει ο ενδογενής και ο εξωγενής Βιοσυντονισμός. Ενδογενής  Βιοσυντονισμός (BRT- τον ανακάλυψε ο Morrel) είναι η ενίσχυση των φυσιολογικών ταλαντώσεων του οργανισμού του αρρώστου και η εξάλειψη -μέσω της αντιστροφής τους των  παθολογικών. Εξωγενής Βιοσυντονισμός είναι η χορήγηση έτοιμων συχνοτήτων η συνδυασμού συχνοτήτων από συσκευές που τις φέρνει ο άρρωστος μαζί του -για να ρυθμίσουμε όργανα, να σκοτώσουμε παθογόνους μικροοργανισμούς κλπ. Μπορούμε να δίνουμε ταυτόχρονα  ΗΜΓκή ακτινοβολία χαμηλής έντασης, κβαντικό φώς, ηλεκτροβελονισμό με ταυτόχρονη έγχυση ομοιοπαθητικών φαρμάκων για αποτοξίνωση, ενέργεια κλπ.. Δεν θα συνεχίσω όμως άλλο εδώ γιατί ξεφεύγει απο τους σκοπούς αυτού του σύντομου άρθρου.
β)Διατροφή. Λογικό συμπέρασμα των όσων είπα παραπάνω για το ph: Ξεχάστε οτιδήποτε έχετε μάθει για δίαιτες κλπ.αυτο που μετράει είναι το ph των βιολογικών υγρών κυρίως αίματος, σάλιου και ούρων. Για να αποκατασταθεί η υγεία, πρέπει να τρώμε 80% αλκαλικές τροφές και 20% όξινες τροφές, ενώ για να διατηρηθεί, πρέπει να τρώμε 60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες τροφές. Μία υγιεινή διατροφή πρέπει να περιέχει περισσότερες αλκαλικές τροφές και λιγότερες όξινες. Υπάρχουν πάρα πολλοί κατάλογοι όξινων και αλκαλικών τροφών που δεν είναι εδώ ο χώρος για να τις αναφέρουμε.Μια αλκαλική διατροφή είναι ουσιαστικά μια χορτοφαγική διατροφή. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζούν σε ένα όξινο περιβάλλον και είναι μες στην αρρώστεια, σταματούν εδώ, αν και θα ωφεληθούν τρομερά  και μόνο από την αλλαγή στη διατροφή και από τον βιοσυντονισμό.Δεν θέλουν κάτι παραπάνω.Όσοι θέλουν όμως να προχωρήσουν στο θέμα της πραγματικής υγείας,ευεξίας, προσωπικής ανάπτυξης και φώτισης θα χρειαστούν και:
γ)Ασκηση. Η άσκηση ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα να διώξει τις τοξίνες και ενεργοποιεί την έκκριση ενδορφινών στον εγκέφαλο δηλ.αποτοξίνωση και ευεξία. Είναι βασική αρχή να γυμναζόμαστε. Όλων των ειδών οι ασκήσεις κάνουν καλό (αεροβική, στίβος, γυμναστήριο, τρέξιμο, πολεμικές τέχνες κλπ.). Από την προσωπική μου εμπειρία -ασκούμαι καθημερινά απο 25ετίας και έχω ασχοληθεί πολλά χρόνια με πολεμικές τέχνες- οποιαδήποτε άσκηση διαλέγει κάποιος κάνει καλό, αποτοξινώνεται γεμίζει ενέργεια και έχει ευεξία αλλά αν θέλει να προχωρήσει παραπέρα και να "φωτιστεί" χρειάζονται και άλλα πράγματα. Είναι πόσο "υγιής" θέλει να είναι κάποιος. Πρέπει να γυμνάσει κάποιος συγκεκριμένες μυικές ομάδες για να ανοίξουν συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα. Εδώ χρειάζονται και άλλα πράγματα όπως διαλογισμός, αναπνοές, δονήσεις μάντρας, που κάνουν στα διάφορα είδη γιόγκα. Υπάρχουν πολλά είδη διαλογισμού και εκατοντάδες είδη δονήσεων. Οι δονήσεις π.χ OM/AUM buzzing meditation, διαλογισμός κενού, καθαρισμός αύρας, διάφορες αναπνοές της yoga (κυρίως η αναπνοή της φωτιάς, εναλλασόμενου ρουθουνιού κλπ.)... Τα διάφορα μάντρας, μούντρας κλπ., όλα αυτά μας χαλαρώνουν μας φέρνουν σ' επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας, δηλαδή το ενεργειακό μας σώμα και την μοναδική μας αλήθεια μέσα μας, δηλαδή το ασυνείδητο και μας γεμίζουν ευεξία, ενέργεια και φώτιση. Προσωπικά θεωρώ ότι ο πιο γρήγορος τρόπος γιά αυτό, είναι μέσα απο τις διάφορες αναπνοές σε συνδυασμό με δονήσεις και ψαλμούς  συγκεκριμένων συλλαβών, λέξεων κλπ.
δ)Ψυχοθεραπεία. Απο την εμπειρία που έχω αποκτήσει στον τομέα της αυτογνωσίας (χρόνια ανάλυση με πιστοποιημένο ψυχαναλυτή και σωματικές Ραιχικές ψυχοθεραπείες) και την παρατήρηση ασθενών μου έχω διαπιστώσει ότι ισχύουν τα εξής:
δ1) Όπως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός στο Σύμπαν έτσι και κάθε άρρωστος έχει <τη δική του> αρρώστεια. Στην εναλλακτική Ιατρική υπάρχουν ασθενείς και όχι ασθένειες. Επίσης όλες οι ασθένειες έχουν ένα ψυχολογικό υπόβαθρο. Κάθε ασθένεια έχει ένα ασυνείδητο (=δεν το γνωρίζει ο άρρωστος) κρυφό νόημα που είναι προσωπικό για κάθε άρρωστο.
δ2) Όπως είπα και πιο πάνω  όσο πιο πολύ είμαστε υγιείς, τόσο πιο πολύ θέλουμε να παραμείνουμε υγιείς και όσο πιο πολύ είμαστε άρρωστοι, τόσο πιο πολύ θέλουμε να παραμείνουμε άρρωστοι και αντιστεκόμαστε περισσότερο στο να γίνουμε υγιείς.
δ3) Συνήθως πάνε μαζί ψυχολογικά προβλήματα με όξινο περιβάλλον, αλλοιωμένες συχνότητες οργάνων, ψυχολογικό και σωματικό μπλοκάρισμα. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να είναι ψυχολογικά παλινδρομημένος (όπως ορίζεται η παλινδρόμηση στην ψυχανάλυση) και να μην είναι και μπλοκαρισμένος ενεργειακά ή όξινος, ή να μην έχει παθολογικές συχνότητες.
δ4) Όσο πιο δυνατοί σωματικά και ψυχικά γινόμαστε, καθαρίζουμε απο τοξίνες, τόσο αντέχουμε και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βγεί  η εσωτερική μας αλήθεια.
δ5) Όπως είπα πιο πάνω, οι άνθρωποι σφίγγονται, μπλοκάροντας  την αναπνοή τους προσπαθώντας να ελέγξουν τους πανικούς και τις φοβίες της παιδικής  ηλικίας  και μετά στην ενήλικη ζωή τους αναπαράγουν. Τα διάφορα είδους ψυχικά τραύματα είναι φόβος "γραμμένος" στο σώμα μας. Αυτό που πάντα μπλοκάρεται είναι η αναπνοή. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναπνέουν επιφανειακά, το οποίο σημαίνει μπλοκαρισμένη ενέργεια το οποίο μακροπρόθεσμα σημαίνει αλλοιωμένες συχνότητες οργάνων και όξινο περιβάλλον το οποίο σημαίνει αργά η γρήγορα (ανάλογα και με τη γονιδιακή επιβάρυνση) ασθένεια. Τα σημεία που σφίγγονται και υπολειτουργούν  εκεί συνήθως δημιουργείται ασθένεια.
Οποια μέθοδο αυτογνωσίας κι αν διαλέξουμε(προσωπικά θεωρώ ότι χρειάζεται συνδυασμός κάποιου είδους ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας με σωματική ψυχοθεραπεία) αυτό που συμβαίνει είναι ότι όσο διώχνουμε τα δηλητήρια και ψυχοδηλητήρια που υπάρχουν μέσα μας και αρχίζουμε να νοιώθουμε ευεξία τόσο λιγότερο θα φοβόμαστε τον εαυτό μας τα συναισθήματα μας και την ελευθερία μας.
5) Θέληση. Η θέληση θεραπεύει. Θέληση και πίστη πάνε μαζί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, οτιδήποτε κάνουμε το διαλέγουμε ασυνείδητα για κάποιο λόγο. Είμαστε οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες της ζωής μας. Συντονιζόμαστε με παρόμοιες καταστάσεις με τα τραυματικά βιώματα της παιδικής μας ηλικίας για να τα διαπραγματευτούμε ξανά και να τα ξεπεράσουμε, δηλαδή είναι κάποιου είδους ψυχοβιοσυντονισμός. Τίποτα όμως δεν θα καταφέρουμε αν δεν υπάρχει η θέληση να νικήσουμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Ουσιαστικά οι άνθρωποι ξεχωρίζουν ανάλογα με τη θέληση που έχουν. Οσο πιο ισχυρή η θέληση μας τόσο πιο πολλες οι ελπίδες μας να θεραπευτούμε. Δεν μπορείς να θεραπεύσεις κανένα που δεν θέλει πραγματικά να θεραπευτεί.

Τελειώνοντας γιά την ολιστική ιατρική, πρέπει να ξαναπούμε ότι όλα είναι ένα, όλα δονούνται και όλα είναι ενέργεια. Οπως είπα και πιο πάνω υπάρχουν ασθενείς  και όχι ασθένειες.  Είναι στάση ζωής και θεώρησης του κόσμου. Πάρα πολλοί ολιστικοί γιατροί είχαν οι ίδιοι κάποιο θέμα υγείας που το αντιμετώπισαν με επιτυχία με ολιστικό τρόπο. Εξάλλου δεν μπορείς να θεραπεύσεις πραγματικά κανέναν αν δεν θεραπεύσεις πρώτα τον εαυτό σου. Αν ο κόσμος εφαρμόσει μερικές στοιχειώδεις αρχές που ανέφερα πιο πάνω (όσο μπορεί ο καθένας), οι μισοί άρρωστοι που ετοιμάζονται, ας πούμε, να γίνουν άρρωστοι δεν θα αρρωστήσουν, αυτοί που είναι ήδη άρρωστοι θα βοηθηθούν κι άλλο και κάποιοι θα γίνουν καλά. Τα μισά χειρουργεία που γίνονται δεν θα γίνονταν κλπ. Βέβαια όσες αλήθειες και να πεί κάποιος, καθένας ακούει αυτό που θέλει να ακούσει και βλέπει  αυτό που έχει επιλέξει να δεί ανάλογα με το ενεργειακό του επίπεδο και τα συμφέροντα του. Στο τέλος όμως είμαι σίγουρος η αλήθεια θα θριαμβεύσει.


                                                                                          Γιώργος Ασιθιανάκης
                                                                Νευροχειρουργός-Ολιστικός γιατρός-Βιοσυντονιστής


Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top