Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΣΟΦΟΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ, ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ: Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!





Κατά τον Ιπποκράτη κάθε νόσος έχει ως αφετηρία την ψυχή και άρα η πρωτογενής αιτία όλων των νοσημάτων είναι η ψυχική διαταραχή που στο τέλος καταλήγει να γίνεται αισθητή ως σωματική διαταραχή. Αυτό ακριβώς είναι και το απαύγασμα όλων των δοξασιών για τον άνθρωπο και την υγεία του από όλους τους πολιτισμούς που φαίνεται ότι είχαν βαθειά επίγνωση για την φύση του ανθρώπου (αρχαίοι Έλληνες-Κινέζοι-Ινδοί), επίγνωση όμως που θαύτηκε κάτω από το βάρος της ψευδεπίγραφης και αποπροσανατολιστικής σύγχρονης επιστήμης. Όλες αυτές οι δοξασίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι όλες οι διαταραχές υγείας έχουν σαν πρωτογενή αιτία τη νοητική-ψυχική-ενεργειακή ανισορροπία και κάποια στιγμή, αν αυτό παραταθεί, σωματοποιούνται και γίνονται οργανικές. Γι' αυτό και η ουσιαστική θεραπεία, πρέπει πρωτίστως να κατατείνει στην αποκατάσταση του ψυχικού τραύματος που υποκρύπτεται, στην ενεργειακή ανισορροπία που έχει προκαλέσει και δευτερευόντως στα σωματικά συμπτώματα, ή στις άλλες οργανικές επιπτώσεις που τελικώς έχουν προκληθεί. 

Αποτελεί μια σύγχρονη τραγικότητα, ο άνθρωπος σήμερα να μη γνωρίζει καν τη τεράστια δύναμη της ψυχής του και των σκέψεών του, την τεράστια σημασία της ενεργειακής του υπόστασης, που αποτελεί την ουσιαστική του φύση και οντότητα, όπως και πώς όλα αυτά λειτουργούν και επηρεάζουν το σώμα του. Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική άρχισε, κάπως, να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας. Έχει αποδειχθεί πλέον, ότι ανάλογα με τις σκέψεις μας ο εγκέφαλός μας στέλνει τα ανάλογα μηνύματα-εντολές στα κύτταρά μας και τα επηρεάζει καταλυτικά. Για παράδειγμα, σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται υπό την επήρεια άγχους και στρες, ή είναι δυστυχισμένος και καταθλιπτικός το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα, γιατί είναι σαν αυτός ο ίδιος να έχει κηρύξει πόλεμο στον ίδιο του τον εαυτό με αποτέλεσμα, στην πραγματικότητα, να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα. Με λίγα λόγια, η ψυχική διαταραχή είναι η αληθινή αιτία, θα μπορούσαμε να πούμε, για όλα τα νοσήματα. Αυτό φαίνεται, άλλωστε, να επιβεβαιώνεται από τις έρευνες και τις μετρήσεις των Ρώσων επιστημόνων των εδικών με τον βιοσυντονισμό, όπου όλα τα νοσήματα εμφανίζεται να έχουν μια κοινή βάση ενεργειακής διαταραχής, η οποία, μάλιστα, είναι απόλυτα καταγεγραμμένη, αφού είναι και μετρήσιμη σε επίπεδο συχνοτήτων! Και έτσι για πρώτη φορά, αυτό που αποτελούσε μια θεωρητική παρατήρηση ενισχυμένη, βέβαια, και από τις ανάλογες κλινικές μελέτες, όπως και θέσφατο όλων των αρχαίων σοφών που έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με τον άνθρωπο και την υγεία του, καθώς και διάσημων γιατρών-συγγραφέων της εποχής μας (Τσόπρα, Λίπτον, Χάμερ), σήμερα έχει αποδειχθεί, μετρηθεί και επαρκώς τεκμηριωθεί. 

Όλα αυτά φέρνουν μια πολύ μεγάλη ανατροπή σε όλες τις κατεστημένες αντιλήψεις στον χώρο της ιατρικής επιστήμης, που δυστυχώς περνάει μια εποχή μεγάλου σκοταδισμού, αφού είναι έρμαιο στα χέρια των οικονομικών συμφερόντων. Τώρα πλέον γκρεμίζονται όλα τα είδωλα και οι πεποιθήσεις, όσον αφορά τα αίτια των νοσημάτων, όπως, για παράδειγμα, η κληρονομικότητα και οι διάφοροι άλλοι εξωγενείς παράγοντες, καθώς και όσον αφορά τις υποτιθέμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις με χημικές ουσίες και χειρουργικές επεμβάσεις. Στο τέλος εποχής της ιατρικής επιστήμης με τα μεγάλα αδιέξοδα, μια νέα ιατρική φαίνεται να ανατέλλει. Μακάρι να επικρατήσει, αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας...



ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΣΟΦΟΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ, ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ: Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!
  • Title : ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΣΟΦΟΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ, ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ: Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!
  • Posted by :
  • Date : 1:27 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΣΟΦΟΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ, ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ: Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top