Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!




Ο Ιπποκράτης, ήδη πριν 2000 περίπου χρόνια, έλεγε ότι όλες οι ασθένειες προέρχονται απὸ το έντερο, αλλά και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και η Aγιουβερδική Ιατρική της Ινδίας θεωρούσαν ότι η ρίζα της καλής και της κακής υγείας εδράζεται στο έντερο. Σήμερα γνωρίζουμε και κάτι περισσότερο: Ότι ακόμη και η ευτυχία μας εξαρτάται από το έντερό μας!




Η ουσία Σεροτονίνη, ένας σημαντικός νευροδιαβιβαστής, που είναι γνωστή ως η ορμόνη της ευτυχίας, αφού επηρεάζει σημαντικά τα συναισθήματα, την συμπεριφορά μας και την ψυχική μας κατάσταση, έχει αποδειχθεί ότι τουλάχιστον το 95% της παραγωγής της γίνεται στο έντερο από συγκεκριμένα βακτηρίδια της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου. Επιπλέον πρόσφατα, οι επιστήμονες ανεκάλυψαν ότι οι ανισορροπίες στην σεροτονίνη συνδέονται με παθήσεις που κυμαίνονται από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τις καρδιαγγειακές νόσους μέχρι και την οστεοπόρωση. Αυτό, προφανώς, σημαίνει ότι η διαταραχή της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου έχει άμεση επίπτωση στην επάρκεια της σεροτονίνης στον οργανισμό μας και συνεπώς στην συνολική σωματική και ψυχική μας υγεία. Επίσης, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό ψυχιατρικής Molecular Psychiatry απέδειξε ότι τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο ρυθμίζονται από την ποσότητα βακτηριδίων στο έντερο στα πρώτα στάδια της ζωής και συνεπώς η φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία μικροβίων στο έντερο κατά την ανάπτυξη. Έτσι, η έλλειψη μικροβίων του εντέρου σε μικρή ηλικία, επηρεάζει μόνιμα τα επίπεδα σεροτονίνης στην ενήλικη ζωή!
Στην μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου υπάρχουν 100 περίπου τρισεκατομμύρια βακτηρίδια (!) που επιτελούν άκρως ωφέλιμες λειτουργίες για τον οργανισμό, όπως η διάσπαση και η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και αντιστρόφως η αποτροπή απορρόφησης επικίνδυνων ουσιών, αλλά και η ρύθμιση κρίσιμων μεταβολικών διαδικασιών και ανοσολογικών παραμέτρων. Οι επιστημονικές έρευνες, κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου, που κατά μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την μικροβιακή του χλωρίδα, είναι κρίσιμης σημασίας για την υγεία μας και ότι ένα νοσηρό έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Το συνολικό συμπέρασμα, που προκύπτει από όλες τις έως τώρα έρευνες, είναι ότι η διαταραχή της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία και ότι η κακή μεταχείριση των εντερικών μικροβίων, όπως με τα αντιβιοτικά, την κακή διατροφή και την ανάπτυξη φλεγμονών, μπορεί να βλάψει σημαντικά την λειτουργία του εγκεφάλου και συνολικά όλου του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα.
Η θεραπευτική μέθοδος του βιοσυντονισμού, με τα ειδικά προγράμματα που διαθέτει, είναι σε θέση να αποκαταστήσει την διαταραγμένη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου, αλλά και να ωφελήσει πολλαπλώς σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.


Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την προμήθεια και την χρήση των συσκευών βιοσυντονισμού, καθώς και ότι αφορά τον βιοσυντονισμό γενικώτερα,
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο: (+30) 6932 256 284 & στο e-mail: viosyn.gr@gmail.com
 

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top