Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ!






Όταν η Ιατρική έχει κλείσει σχεδόν τον κύκλο της και έχουν φανεί πλέον οι μεγάλες αδυναμίες της,  όταν η ψυχολογία και ψυχοθεραπεία έχουν απαλύνει την πληγή χωρίς να την κλείσουν και ενώ πολλοί πλέον απελπισμένοι για να βρουν κάποια διέξοδο στα προβλήματα υγείας που τους βασανίζουν στρέφονται στα θαύματα και σε άλλους τρόπους εναλλακτικής θεραπείας, μία ομάδα από την Αμερική ανακαλύπτει και πάλι τον ..Ασκληπιό και αποδεικνύει το πόσο πολύ οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν γνώστες της πραγματικής φύσης του ανθρώπου, καθώς και πως να τον θεραπεύουν ουσιαστικά.




Ο δόκτωρ Edward Tick, ειδικός στην Ψυχολογία και στην Επικοινωνία, μαζί με την ομάδα του, κατάφεραν αναβιώνοντας την θεραπευτική διαδκασία που οι αρχαίοι Έλληνες εφήρμοζαν στα Νοσοκομεία της αρχαιότητας, τα Ασκληπιεία, να πετύχουν εκπληκτικά θεραπευτικά αποτελέσματα σε ασθενείς, κατά πολύ καλύτερα απ' ότι μπορεί να επιτύχουν οι σύγχρονες θεραπείες, γεγονός που αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, το υψηλό επίπεδο επίγνωσης των αρχαίων Ελλήνων. Συγκεκριμένα εφήρμοσαν την μέθοδο της «Εγκοίμησης» στον ίδιο χώρο, το λεγόμενο Άβατον, σε Ασκληπιεία της Κρήτης. Η θεραπευτική ενέργεια του χώρου σε συνδυασμό με τις μεγάλες θεραπευτικές ιδιότητες της μεθόδου του θεραπευτικού ύπνου έδωσαν εκπληκτικά αποτελέσματα της τάξεως του 95%!
Λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Επισκεφτήκαμε τα Ασκληπιεία της Κρήτης, κυρίως αυτό του Λέντα στο νομό Ηρακλείου, αυτό της Λισσού στο νομό Χανίων και το σχεδόν άγνωστο Ασκληπιείο της Ιεράπετρας. Στην τελευταία επίσκεψη πήγαμε στην Ιεράπετρα, όπου κάναμε την τελετή της Εγκοίμησης. Επισκεφτήκαμε το Ασκληπιείο, όπου τώρα πια μόνο λίγες πέτρες υπάρχουν. Μεταμορφώσαμε τα δωμάτια του ξενοδοχείου σε «Άβατον». Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε μελετήσει και είχαμε εξαγνιστεί. Πριν την τελετή προσευχόμαστε σε κύκλο, όλοι μαζί, στον θεό Ασκληπιό. Στη συνέχεια, κάποιοι κοιμούνται και κάποιοι τους προσέχουν. Και μετά έρχονται τα θεραπευτικά όνειρα. Και όλο αυτό δίνει αποτελέσματα... Κατά την αρχαιότητα, μετά από ένα κοπιώδες ταξίδι οι πιστοί παραδίδονταν στα χέρια ενός ιερέα του Ασκληπιού, ο οποίος ήταν ο γιατρός της εποχής του. Σε κάθε Ασκληπιείο υπήρχε μια πηγή με τρεχούμενο νερό και λουτρά καθαρμών. Καθαρμοί, όμως, γίνονταν και στη θάλασσα της Κρήτης. Νηστεία, εισπνοή θεραπευτικών φυτών, θέατρο, διαλογισμός και προσευχή, όλα αυτά ήταν η προετοιμασία, όχι η θεραπεία. Η θεραπεία δεν ερχόταν από τον γιατρό αλλά μέσω του υποσυνείδητου, μέσω του ονείρου. Όχι, όμως, οποιουδήποτε ονείρου, αλλά ενός θεϊκού ονείρου που προκαλούσε μεταστροφή, «Μεταμόρφωση». Ο ίδιος ο Θεός Ασκληπιός, με τη γνωστή μορφή του από τ΄ αγάλματα, ή με τη μορφή νεαρού αγοριού, γενειοφόρου άνδρα, σκύλου ή φιδιού κλπ. θεράπευε ή έδινε οδηγίες για την θεραπεία. Εγώ ζήτησα από το γκρουπ να μελετήσει πρώτα όλα τα σχετικά, και μετά, στη διάρκεια του ταξιδιού μας, γεμίσαμε τους εαυτούς μας με εικόνες και ιστορίες από την παράδοση του Ασκληπιού. Έτσι, ώστε ο ασυνείδητος νους μας να «ρυθμιστεί» για αυτό το είδος της εμπειρίας. Έτσι, λοιπόν, δεν ονειρευόμαστε τα κοινά, ιδιωτικά όνειρα. Συμβαίνει και αυτό, όμως συνήθως «βλέπουμε» ότι και οι θεραπευθέντες στα αρχαία Ασκληπιεία. Οι δικοί μας ταξιδιώτες-προσκυνητές βλέπουν τον Ασκληπιό ή την κόρη του την Υγεία, τον Σκύλο, ή άλλες θεραπευτικές εικόνες.»
Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύεται σήμερα στην πράξη, αυτό που θεωρητικά έχει στοιχειοθετηθεί από πολύ καιρό, ότι δηλαδή οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά, ότι όλες οι διαταραχές υγείας βασίζονται ουσιαστικά στην νοητική-ψυχική-ενεργειακή ανισορροπία και επειδή η συμμετοχή του υποσυνειδήτου σε αυτήν βαραίνει πάρα πολύ (κατά τουλάχιστον 90%), αυτού η ισορροπία πρέπει να αποκατασταθεί, κατά πρωτεύοντα λόγο. Επίσης, παρ' όλο που γνώριζαν και χειρουργικές τεχνικές και τις φαρμακευτικές ουσίες, τα χρησιμοποιούσαν μόνον για την προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων και για την αποκατάσταση της πρωτογενούς αιτίας και ουσιαστικά αυτής καθ' εαυτής της νόσου, επενεργούσαν δια της νοητικής-ενεργειακής εξισορρόπησης.


ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ!
  • Title : ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ!
  • Posted by :
  • Date : 2:56 π.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

Item Reviewed: ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top