Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ, Ή Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Η βάση της διατήρησης της υγείας μας είναι η ψυχο-συναισθηματική και άρα η ενεργειακή μας κατάσταση. Η ενεργειακή μας κατάσταση είναι αυτή που καθορίζει αν βρισκόμαστε προς την πλευρά της υγείας, της ευεξίας και της ευτυχίας, ή προς την πλευρά της ασθένειας, της φθοράς και της δυστυχίας.
Στην ουσία και άσχετα με την ψευδαίσθηση που έχουμε για την υλική μας ύπαρξη, είμαστε, όπως και τα πάντα άλλωστε, μόνο ενεργειακή οντότητα. Μία σύνθεση, μία "ολότητα" (σε ευθεία αναλογία μάλιστα με την Συμπαντική Ολότητα), άπειρων ταλαντώσεων που συναποτελούν μία "συγχορδία" ταλαντώσεων: Εμάς! Εμείς, ως ταλάντωση, είμαστε υπό την επήρεια δύο αντίθετων δυνάμεων και άρα κινιόμαστε προς την μία, ή προς την άλλη κατεύθυνση. Από την μία κατεύθυνση, η αντίθεση, η αποσύνδεση (από το Όλον), η έχθρα και από την άλλη κατεύθυνση, η ένωση, η σύνδεση (με το Όλον) και η αγάπη, δηλαδή "το νείκος και η φιλότητα", όπως έχουν πρωτοδιατυπωθεί από τον προκλασσικό φιλόσοφο Εμπεδοκλή. Η αρνητική κατεύθυνση μας τείνει προς την φθορά και την διάλυση και η θετική κατεύθυνση προς την ευζωία και την σωματική και πνευματική ισορροπία.
Το συμπέρασμα ένα: Κοινή αιτία πρόκλησης όλων των ασθενειών είναι η ενεργειακή ανισορροπία που προκαλείται από την νοητική - ψυχοσυναισθηματική ανισορροπία. Όταν μας διακατέχουν αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβος, ανησυχία, θυμός κλπ., τότε η ενεργειακή μας υπόσταση συστέλεται, κλεινόμαστε στην ατομικότητά μας και το σώμα και το πνεύμα μας υποφέρουν, εξασθενούν και τελικώς πάσχουν. Αντίθετα όταν διακατεχόμαστε από θετικές σκέψεις και θετικά συναισθήματα, όπως αυτοπεποίθηση, αγάπη, ευγνωμοσύνη κλπ., τότε η ενεργειακή μας υπόσταση διαστέλεται, ανοιγόμαστε στην ολότητα και το σώμα και το πνεύμα μας έχουν υγεία, ευημερούν και ευτυχούν.


Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ, Ή Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ, Ή Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top