Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ!



Η κατάθλιψη τείνει να γίνει μία σύγχρονη μάστιγα, αλλά μπορούμε να την αποφύγουμε με τις ανάλογες γνώσεις και δράσεις...



Στον σημερινό κόσμο των πολλαπλών πιέσεων που δεχόμαστε απ' όλες τις κατευθύνσεις και των δυσαρμονιών που βιώνουμε είναι αρκετά συνηθισμένο να καταλήγουμε στην κατάθλιψη. Τότε η ζωή μας γίνεται κυριολεκτικά "μαύρη" και εμείς καταφεύγουμε πανικοβλημένοι στις " τελευταίες επαναστατικές ιατρικές ανακαλύψεις" για να ανακουφίσουν τις μίζερες σκέψεις μας και έτσι καταναλώνουμε όλο και περισσότερα χάπια για να μετριάσουμε τον πόνο της ψυχής μας. Γρήγορα όμως, λόγω των πολλών παρενεργειών των ουσιών αυτών και των προβλημάτων που ανακύπτουν, η καταφυγή μας αυτή αποδεικνύεται ουσιαστικά ατελέσφορη..!
Ας δούμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει... Καταρχάς αυτό που πολλές φορές βαφτίζεται «κατάθλιψη» είναι στην πραγματικότητα έλλειψη ευτυχίας και όχι πραγματική κατάθλιψη. Από την άλλη, πολλές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι κάποιος που νοιώθει καταθλιπτικά έχει χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι μια ορμόνη-νευροδιαβιβαστής που ονομάζεται και «ορμόνη της ευτυχίας». Βοηθάει στην ρύθμιση της διάθεσης, την άμβλυνση του άγχους και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Βοηθά επίσης τον ύπνο, την σεξουαλική διάθεση, την καταστολή της επιθετικότητας και την όρεξη. Στην πραγματικότητα πολλά αντικαταθλιπτικά φάρμακα στοχεύουν στο να αυξήσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αυξήσουμε τα επίπεδα της σεροτονίνης του οργανισμού και κατ’ επέκταση να βελτιώσουμε τη διάθεση μας και έτσι να μην έχουμε ανάγκη τελικά χημικής φαρμακευτικής αγωγής.
Σύμφωνα με έρευνες, οι πράξεις καλοσύνης και θετικής προσφοράς αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης και αυτών που τις κάνουν, αλλά και των ατόμων που τις δέχονται, καθώς επίσης και των ατόμων που τις παρακολουθούν. Σε δύο μελέτες του National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS) των ΗΠΑ τα αποτελέσματα έδειξαν πραγματικές αλλαγές στον εγκέφαλο όταν τα υπό εξέταση άτομα δρούσαν αλτρουιστικά. Και μια απ’ αυτές τις αλλαγές ήταν και η αύξηση της σεροτονίνης. Κορυφαία λοιπόν δραστηριότητα για την ευτυχία μας, η αγαθή προσφορά και δράση!
Συμπληρωματικά έχουν βρεθεί τρεις φυσικοί τρόποι που γενικότερα αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης:
1. Η Άσκηση και η έκθεση στον ήλιο. Όσο περισσότερο κινιόμαστε και εκτιθέμεθα στον ήλιο, τόσο περισσότερο το σώμα μας παράγει σεροτονίνη, αλλά και άλλους νευροδιαβιβαστές οι οποίοι συνεισφέρουν στην ευτυχία μας.
2. Τα "καλά" λίπη και η λελογισμένη πρόσληψη χοληστερίνης. Τα ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, καθώς και επαρκής ποσότητα χοληστερίνης είναι πολύ χρήσιμο να προσλαμβάνονται καθημερινώς, αφού είναι απαραίτητα για την σύνθεση και την λειτουργία των εγεφαλικών κυττάρων.
3. Η στόχευση σε θετικούς σκοπούς στη ζωή μας. Το να ανακαλύπτουμε θετικούς στόχους, που έχουν την έννοια της προσφοράς στους συνανθρώπους μας και να εργαζόμαστε για να τους πραγματοποιήσουμε είναι ότι καλύτερο για την προσωπική μας ευτυχία..!
Πολύ χρήσιμη είναι επίσης και η μέθοδος του βιοσυντονισμού που μπορεί να συνεισφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης με τα εξειδικευμένα προγράμματα που διαθέτει και έτσι να βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής αυτών που υποφέρουν.


Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και οποιαδήποτε απορία
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο: +30.6932 256 284 & στο e-mail: viosyn.gr@gmail.com

 

Για μεταφορά στο site της εταιρείας BIOMEDIS, προκειμένου να ενημερωθείτε και να αγοράσετε απ' ευθείας συσκευές βιοσυντονισμού  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: E-SHOP BIOMEDIS

 


ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top