Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ: ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!




Tο κολύμπι σε θαλασσινό νερό, μεταξύ των άλλων ευεργετικών πλεονεκτημάτων που έχει, προσφέρει πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, γιατί μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να προωθήσει την συνολική ευεξία και να ενυδατώσει το δέρμα. Επίσης μια βουτιά στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας διάθεση και την συνολική υγεία μας σε όλα τα επίπεδα.



Δείτε αναλυτικά ποιά είναι τα οφέλη της θάλασσας και επωφεληθείτε από αυτήν και γενικά από το καλοκαίρι, που τόσο πολύ και από τα δύο είναι ευεργετημένη η χώρα μας:


Ανοσοποιητικό σύστημα
Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς που μπορούν να παράγουν αντιβιοτική και αντιβακτηριακή δράση συμβάλλοντας στην ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συστατικά του θαλασσινού νερού απορροφώνται εύκολα και χρησιμοποιούνται από το σώμα μας, ενώ κολυμπάμε. Παράλληλα, εισπνέοντας τον θαλασσινό αέρα ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, ειδικοί ισχυρίζονται ότι το κολύμπι σε θαλασσινό νερό ανοίγει τους πόρους στο δέρμα, ενώ επιτρέπεται η απορρόφηση των θαλάσσιων μετάλλων και η αποβολή των τοξινών που προκαλούν διάφορες ασθένειες.

Κυκλοφορία αίματος
Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας. Ο κύριος σκοπός της θαλασσοθεραπείας ή η θεραπεία με θαλασσινό νερό είναι να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Πράγματι, η κολύμβηση σε ζεστό θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία αποκαθιστώντας βασικά μέταλλα που έχουν μειωθεί από το άγχος, την κακή διατροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Θαλασσινό νερό και ευεξία
Η έρευνα δείχνει ότι ο ήχος των κυμάτων επηρεάζει τον εγκέφαλο μεταφέροντάς μας σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Χαλαρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθούμε στην αναζωογόνηση του μυαλού και του σώματός μας. Το θαλασσινό νερό είναι ένας πολύ χρήσιμος φυσικός παράγοντας για τη συνολική βελτίωση της υγείας και της ευεξίας, καθώς ενεργοποιεί μηχανισμούς επούλωσης του σώματος για την καταπολέμηση παθήσεων όπως το άσθμα, η αρθρίτιδα, η βρογχίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις νόσοι. Μάλιστα, το μαγνήσιο που περιέχει ανακουφίζει από τη νευρική ερεθιστικότητα και αυξάνει την αίσθηση της ηρεμίας.

Καλοκαίρι-θάλασσα, "φάρμακο" για τον ύπνο και την ψυχική διάθεση
Μετά από μια μέρα με φυσική δραστηριότητα στην θάλασσα, να είστε βέβαιοι ότι θα κάνετε έναν πολύ καλύτερο ύπνο από ότι συνήθως! Ο θαλασσινός αέρας, επίσης, είναι πλούσιος με υγιή αρνητικά ιόντα που επιταχύνουν την ικανότητα απορρόφησης του οξυγόνου και επιπλέον εξισορροπούν τα επίπεδα της σεροτονίνης, χημικής ουσίας του οργανισμού που συνδέεται με τη διάθεση και το άγχος. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο με το τέλος των διακοπών σας έχετε περισσότερη ενέργεια, ενώ συγχρόνως είστε περισσότερο χαλαροί. Επιροσθέτως στην παραλία, η θερμότητα του ήλιου επηρεάζει ευοδωτικά το ενδοκρινικό μας σύστημα, το οποίο εκκρίνει ενδορφίνες, τις φυσικές χημικές ουσίες που μας κάνουν να νιώθουμε χαλαροί αποβάλλοντας το άγχος.

Ήλιος-αλάτι και δερματικές παθήσεις
Η έκθεση στον ήλιο και στο αλάτι καθίσταται ευεργετική για ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, οι δερματομηκυτιάσεις κλπ. και η υπεριώδης ακτινοβολία αποκαθιστά την ξηροδερμία. Επίσης το διάλυμα άλατος, όπως είναι το θαλασσινό νερό βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος και μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα της φλεγμονής του δέρματος, όπως την ερυθρότητα και την τραχύτητα.


ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ: ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
  • Title : ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ: ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
  • Posted by :
  • Date : 12:49 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ: ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top