Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!Όλοι ξέρουμε ή απλώς υποψιαζόμαστε ότι η ιατρική και οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι επικερδείς βιομηχανίες ασθενειών, οι οποίες όσο οι άνθρωποι ασθενούν τόσο αυτές ευημερούν... Φαίνεται όμως, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, ότι και βλάπτουν σοβαρά την υγεία...


Από παλιά έχουν ειπωθεί, κατά καιρούς πολύ χαρακτηριστικά, τα παρακάτω... 
«Ο ασθενής, που παίρνει φάρμακο, πρέπει να αναρρώσει δυο φορές. Μια από τη νόσο και μια από το φάρμακο.» William Osler, MD, 19ος-20ος αιώνας.
«Εάν όλα τα φάρμακα, που υπάρχουν στον κόσμο, ρίχνονταν στη θάλασσα, θα ήταν πολύ κακό για τα ψάρια και πολύ καλό για την ανθρωπότητα.» Oliver W. Holmes, 19ος αιώνας, καθηγητής ιατρικής τού πανεπιστημίου τού Harvard.
«Η ιατρική τέχνη μέσα σε 1.800 χρόνια έχει σκοτώσει αναρίθμητες χιλιάδες. Η ιστορία τής ιατρικής είναι η ιστορία των μοιραίων σφαλμάτων.» Magnus Hirschfeld, MD, 19ος-20ος αιώνας.
«Ήταν δυστύχημα για την ανθρώπινη φυλή να εξελιχθεί η ιατρική σε διακεκριμένο επάγγελμα.» R.T. Trall, MD, 19ος αιώνας.
«Πρέπει να ομολογήσουμε, ότι η ιατρική απέτυχε οικτρά στην αποστολή της.» Wood, MD.
 
Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, ας δούμε μια σοκαριστική είδηση, που πριν λίγα χρόνια είχε κάνει τον γύρο τού κόσμου, σύμφωνα με την οποία, οι γιατροί αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ μετά την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο. Φαίνεται όμως ότι η πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη πιο σοκαριστική, γιατί σύμφωνα με νεώτερες έρευνες, οι γιατροί και τα φάρμακα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και χιλιάδες άνθρωποι χάνουν ετησίως τη ζωή τους από την ιατρική, γεγονός το οποίο τεχνηέντως συγκαλύπτεται, λόγω των τεραστίων οικονομικών συμφερόντων.
Ένα άρθρο στο Journal of the American Medical Association ανέφερε, ότι περίπου 106.000 αμερικανοί ασθενείς, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, πεθαίνουν κάθε χρόνο από φάρμακα, που συνταγογραφούνται σωστά και χορηγούνται σωστά και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από σοβαρές παρενέργειες. Να σημειωθεί εδώ, ότι οι αριθμοί των θανάτων και των παρενεργειών από μή σωστά συνταγογραφημένα χορηγούμενα φάρμακα είναι προφανώς πολύ περισσότεροι..!
Θα δούμε παρακάτω μερικά πιό συγκεκριμένα στοιχεία.
Η dr. Barbara Starfield, τού John Hopkins School of School of Hygiene and Public Health, περιγράφει ξεκάθαρα, πώς το ιατρικό σύστημα των ΗΠΑ σκοτώνει ετησίως χιλιάδες ανθρώπους. Ας δούμε τους θανάτους ετησίως:
- 12.000 θάνατοι από άσκοπες εγχειρήσεις.
- 7.000 θάνατοι από ιατρικά λάθη στα νοσοκομεία.
- 20.000 θάνατοι από άλλα λάθη στα νοσοκομεία.
- 80.000 μολύνσεις σε νοσοκομεία.
- 106.000 θάνατοι από παρενέργειες φαρμάκων, που έχουν χορηγηθεί σωστά.
Σύνολο: 225.000 θάνατοι τον χρόνο από ιατρογενείς αιτίες. Η dr. Starfield δίνει μερικές διευκρινίσεις σχετικά με αυτούς τους αριθμούς. Πρώτον, τα περισσότερα από αυτά τα δεδομένα προέρχονται από μελέτες σε ασθενείς, που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία. Δεύτερον, αυτοί οι υπολογισμοί είναι από θανάτους μόνο και δεν περιλαμβάνουν παρενέργειες, που σχετίζονται με αναπηρία και δυσφορία. Τρίτον, αν συνυπολογιστούν και κάποια άλλα δεδομένα, τότε οι θάνατοι από ιατρογενείς αιτίες μπορούν να φτάσουν στους 284.000 ετησίως. Αυτά τα δεδομένα, όταν γνωστοποιήθηκαν, άρχισαν να κάνουν το γύρο τού κόσμου στο διαδίκτυο και σε διάφορα δημοσιογραφικά έντυπα με τίτλους, όπως: «Οι γιατροί είναι η τρίτη αιτία θανάτου». Όμως, η δημοσιευμένη μελέτη τής dr. Starfield δεν είχε αυτό τον τίτλο. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε η γνώμη της, εκείνη απάντησε, ότι διαφωνεί με αυτό τον τίτλο. Κατά τη γνώμη της, οι γιατροί δεν ήταν η τρίτη αιτία θανάτου, αλλά η πρώτη αιτία θανάτου εξ αιτίας τής αποτυχίας τους να ενημερώσουν τους ασθενείς σχετικά με την αλήθεια τής υγείας.
Όπως είδαμε παραπάνω, 106.000 αμερικανοί πεθαίνουν ετησίως από παρενέργειες φαρμάκων. Αυτό που δεν έχει τονιστεί όμως είναι, ότι πολλές από τις παρενέργειες φαρμάκων εκλαμβάνονται εσφαλμένα ως νέα συμπτώματα ασθένειας, που αντιμετωπίζονται με άλλα φάρμακα και άσκοπες ιατρικές παρεμβάσεις αυξάνοντας τον κίνδυνο θανάτου ακόμα περισσότερο. Ένα άρθρο στο Newsweek ανάφερε, ότι οι παρενέργειες των φαρμάκων αποτελούν την τέταρτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ μετά την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο και το εγκεφαλικό. Οι παρενέργειες από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα σκοτώνουν δύο φορές περισσότερους αμερικανούς από ό,τι το AIDS και η αυτοκτονία. Λιγότεροι ασθενείς πεθαίνουν από ατυχήματα ή από διαβήτη απ΄ό,τι από τα φάρμακα. Η έρευνα όμως, αυτή έχει περιορισμούς. Δεν συμπεριλαμβάνονται ασθενείς, που δεν νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, περιπτώσεις εσφαλμένης θεραπείας και περιπτώσεις, που τα φάρμακα δεν λαμβάνονται σωστά. Δεν θα πρέπει επίσης να μας διαφεύγει το γεγονός, ότι ένα μεγάλο ποσοστό καρκίνων, καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών μπορεί να προκαλείται από μη διαγνωσθείσες παρενέργειες φαρμάκων. Σύμφωνα με ένα άλλο δημοσίευμα τής American Medical Association, τα φάρμακα σκοτώνουν 198.815 ανθρώπους, στέλνουν 8,8 εκατομμύρια ανθρώπους στα νοσοκομεία και αποτελούν το 28% των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Αν αυτοί οι υπολογισμοί είναι σωστοί, μόνο ο καρκίνος και η καρδιοπάθεια σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από ό,τι τα φάρμακα.
Αλλά, εκτός από τα φάρμακα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, που στοιχίζει πολλές φορές τη ζωή των ασθενών, είναι τα ιατρικά λάθη. Χειρουργικές γκάφες, όπως ακρωτηριασμός λάθος ποδιού ή μια θανατηφόρα υπερδοσολογία χημειοθεραπείας γίνονται πολλές φορές κύριοι τίτλοι εφημερίδων. Αλλά οι ασθενείς μπορεί να μην έχουν ακούσει ποτέ για πιο μικρά λάθη, όπως μία καθυστέρηση στη διάγνωση ή στην εξέταση, που κοστίζει πολύτιμο χρόνο για την καταπολέμηση της ασθένειας, με μοιραίο πολλές φορές αποτέλεσμα. 44.000-100.000 αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από ιατρικά λάθη, περισσότεροι δηλαδή από όσους παθαίνουν από καρκίνο τού μαστού και από AIDS. Επ' αυτού, ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα όσα αναφέρει ο Gary Null Ph.D., σε δημοσίευμά του σχετικά με τους θανάτους, που προκαλούνται από την ιατρική: «Ένα προσεκτικό διάβασμα των ιατρικών περιοδικών και των κυβερνητικών στατιστικών υγείας δείχνει, ότι η αμερικανική ιατρική συχνά προξενεί περισσότερο κακό παρά καλό. Ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν σε νοσοκομεία ανεπιθύμητες παρενέργειες σε συνταγογραφόμενα φάρμακα είναι 2,2 εκατομμύρια. Ο dr. Richard Besser τού CDC (Center for Disease Control and Prevention), ανάφερε το 1995, ότι ο αριθμός των άσκοπα συνταγογραφούμενων ετησίως αντιβιοτικών για ιογενείς μολύνσεις ήταν 20 εκατομμύρια. Συγκεκριμμένα...
Ο dr. Besser, το 2003 αναφέρθηκε σε δεκάδες εκατομμυρίων μη απαραίτητων αντιβιοτικών.
Ο αριθμός των μη απαραίτητων ιατρικών και χειρουργικών επεμβάσεων είναι 7,5 εκατομμύρια.
Ο αριθμός των ανθρώπων, που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία άσκοπα ήταν 8,9 εκατομμύρια.
Ο συνολικός αριθμός των ιατρογενών θανάτων είναι 783.936. Είναι φανερό, ότι το αμερικανικό ιατρικό σύστημα είναι η κύρια αιτία θανάτου και βλάβης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2001, το ετήσιο ποσοστό θανάτου από καρδιοπάθεια ήταν 699.697 και το ετήσιο ποσοστό θανάτου από καρκίνο ήταν 553.251. Όταν ο "Νο1 δολοφόνος" σε μια κοινωνία είναι το ιατρικό σύστημα υγείας, τότε το σύστημα δεν έχει δικαιολογία εκτός από το να ασχοληθεί με τα επείγοντα ελαττώματά του. Είναι ένα αποτυχημένο σύστημα με ανάγκη άμεσης προσοχής».
Βλέπουμε λοιπόν συμπερασματικά, ότι στα πλαίσια του "πανίσχυρου παγκόσμιου συστήματος" που το κέρδος και τα οικονομικά συμφέροντα κυριαρχούν των πάντων, ακόμη και των ανθρώπινων αξιών, η υγεία δεν αποτελεί εξαίρεση. Άλλωστε, ένα πολύ καλό παράδειγμα συνεργασίας ιατρικής, φαρμακοβιομηχανίας και βιομηχανίας τροφίμων είναι και το παρακάτω: Το όριο τής χοληστερίνης πριν από μερικά χρόνια ήταν 250 mg/dL. Το κατέβασαν στα 220, μετά στα 200, τώρα στα 180. Κι ενώ η χοληστερίνη είναι κάτι ευεργετικό για τον οργανισμό, πείθουν τους ανθρώπους, ότι είναι κακό και τους προτρέπουν να παίρνουν φάρμακα μείωσής της. Επίσης, βγαίνουν και σχετικά τρόφιμα με φυτικές στερόλες και στανόλες. Τόσο τα φάρμακα, όσο και τα τρόφιμα, ρίχνουν τη χοληστερίνη, που δεν θα έπρεπε κι επί πλέον δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα στον μέχρι τότε υγιή οργανισμό, για τα οποία θα απαιτηθούν επισκέψεις στους γιατρούς, θα συνταγογραφηθούν κι άλλα φάρμακα, που θα δημιουργήσουν άλλα προβλήματα και ούτω καθ΄εξής. Έτσι, μέσω αυτής τής προπαγάνδας, οι υγιείς άνθρωποι μεταβάλλονται σε ασθενείς-πελάτες των ιατρών και των φαρμακευτικών βιομηχανιών. Η σύγχρονη ιατρική δεν είναι πια μια ιατρική, που σχετίζεται μόνο με την υγεία. Όπως και οι φαρμακευτικές εταιρείες, η σύγχρονη ιατρική γίνεται, όλο και περισσότερο, μια επικερδής βιομηχανία ασθένειας, που μπορεί να επιβιώσει μόνο αν εκατομμύρια ασθενείς είναι άρρωστοι. Είναι μια βιομηχανία, που αρνείται να λάβει υπ΄όψη της σημαντικές πτυχές υγείας, όπως πως οι επεξεργασμένες τροφές, οι υπερβολικές θερμίδες, το αλκοόλ, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, το στρες, η έκθεσή μας σε χιλιάδες τοξίνες του περιβάλλοντος και των τροφών και η χαμηλή πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών οδηγούν στις ασθένειες, από τις οποίες υποφέρουμε. Όσο δε συνεχίζει αυτήν την τακτική και τις «ηρωικές» επεμβατικές θεραπείες καταστολής των συμπτωμάτων, θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των στατιστικών αιτιών θανάτου και κατά μοιραίο τρόπο θα οδηγηθεί μελλοντικά σε πλήρες αδιέξοδο και αποτυχία, δίνοντας τη θέση της σε άλλες μορφές και συστήματα θεραπείας.
Πρέπει να γνωρίζουμε λοιπόν, ότι επί των ημερών μας, η στρατηγική του marketing των πολύ μεγάλων παραγωγών φαρμάκων, βάζει στόχο από εδώ και πέρα τους υγιείς ανθρώπους με έναν τρόπο «επιθετικό», σε σημείο που όλο και περισσότεροι υγιείς άνθρωποι μεταμορφώνονται τελικά σε αρρώστους. Τα φαρμακευτικά τραστ, μέσα στα πλαίσια της προώθησης, η οποία κυμαίνεται στο αστρονομικό ποσό των 500 τρις δολαρίων, εκμεταλλεύονται τους πιό μύχιους φόβους μας, όπως την αρρώστια και το θάνατο και μας μετατρέπουν σε "ρομποτ"-καταναλωτές και υποχείριά τους. Αν θέλουμε να έχουμε μιά εικόνα γιά το τι στην πραγματικότητα συμβαίνει, δεν έχουμε παρά να προσεγγίσουμε το επίκεντρο αυτού του είδους των πωλήσεων που βρίσκεται στις ΗΠΑ. Έτσι εάν υπολογίσουμε ότι αυτή η χώρα αντιπροσωπεύει το 5% του πληθυσμού της γης, θα δούμε ότι εκεί διαμορφώνεται το 50% της αγοράς των φαρμάκων και πολύ χαρακτηριστικά το κόστος της υγείας σκαρφαλώνει περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του κόσμου, κάνοντας μία πρόοδο σχεδόν 100% σε 6 μόλις χρόνια..! Και αυτό συμβαίνει, όχι μόνο γιατί οι τιμές των φαρμάκων ανεβαίνουν, αλλά και γιατί οι γιατροί γράφουν όλο και περισσότερες φαρμακευτικές συνταγές!


Δείτε και το παρακάτω σχετικό βίντεο.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!
  • Title : ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!
  • Posted by :
  • Date : 4:01 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top