Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ..;
ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ "ΚΟΣΜΟ" ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...


Οι σύγχρονες γνώσεις μας βοηθούν πολύ να κατανοήσουμε την "πραγματική φύση" του κόσμου μας και του εαυτού μας. Έτσι θα μπορούσαμε πολύ περγραφικά και σε γενικές γραμμές να πούμε:
1.- Ύλη και ενέργεια εναλλάσσονται. Η ύλη μπορεί να γίνει ενέργεια και η ενέργεια μπορεί να γίνει ύλη (πυρηνική ενέργεια  – ατομική βόμβα) Ε=mc2 (A. Einstein)
2.- Σωματίδια μπορούν να φαίνονται σαν ύλη ή / και σαν κύματα. Μπορεί κάτι να συμπεριφέρεται τώρα σαν σωματίδιο  και μετά σαν κύμα απλωμένο μέσα στο χώρο.
3.- Η αρχή του Χαϊζενμπεργκ. Δεν μπορούμε να ορίσουμε ταυτόχρονα τη θέση και την ταχύτητα ενός σωματιδίου. Μπορεί να μετρήσουμε είτε το ένα είτε το άλλο. Ο Γ. Βίγκνερ  θεωρεί ότι όταν παρατηρούμε ένα σωματίδιο επιδρούμε στην συμπεριφορά του. Ο παρατηρητής επιδρά στο παρατηρούμενο.
4.- Αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν πυκνή και αδιαπέραστη ύλη είναι στην πραγματικότητα κενό – Μεγάλα πεδία ηλεκτρονίων με ελάχιστη ύλη/συμπαγής ενέργεια στο κέντρο. Ζούμε σε ένα σύμπαν δημιουργημένο από «αντικείμενα» που είναι στην πραγματικότητα 99% κενό.
5.- Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί από το κενό και να ξαναχαθεί εκεί. Είναι εκεί και μετά δεν είναι εκεί,  και μετά πάλι είναι εκεί. Φαίνεται ότι το κενό και η ύλη είναι ένα και το αυτό.
6.- Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί συγχρόνως σε πάνω από μία θέση. Σ’ ένα πείραμα ένα σωματίδιο εμφανίστηκε σε 3000 μέρη συγχρόνως.
7.- Εμπλοκή. Μη τοπική επίδραση (!) Ένα σωματίδιο μπορεί να έχει μία εμπλοκή με ένα άλλο,  έτσι ώστε να μπορούμε να επιδρούμε στο σωματίδιο αυτό,  όταν επηρεάζουμε ένα άλλο σωματίδιο με το οποίο βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε σύνδεση, όχι φυσική .
8.- Κβαντικά άλματα. Τα  Ηλεκτρόνια μπορούν να αλλάζουν θέση, στιγμιαία. Ξαφνικά εμφανίζονται σε μια άλλη τροχιά με ανώτερη ή χαμηλότερη ενέργεια ή απόσταση από τον πυρήνα.
9.- Κβαντικά πεδία. Υπάρχει ένα πεδίο πιθανοτήτων, υπάρχει μια «εσωτερική» αόρατη τάξη ή κβαντικό πεδίο, σύμφωνα με τον Ντ. Μπόμ, (μαθητή του Αϊνστάιν)  οπού όλα τα σωματίδια και κύματα αλληλοαγγίζονται και αλληλοεπιδρούν ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου. Τίποτα δεν είναι ξεχωριστό. Υπάρχει μόνο ένα αδιαφοροποίητο πεδίο από ανεκδήλωτες, ακόμη,  πιθανότητες. Μερικοί  αντιλαμβάνονται το πεδίο αυτό σαν την πρωταρχική συνειδητότητα. Αυτό το πεδίο εκδηλώνεται σαν  εξωτερική ορατή τάξη ή κόσμος όντων, αντικείμενων και γεγονότων μόλις αρχίσουμε να το παρατηρούμε  και στην πραγματικότητα να το δημιουργούμε με την παρατήρηση μας,  μέσω των υποσυνειδήτων πεποιθήσεων.
9.- Σ’ αυτό το επίπεδο της ύπαρξης, που ονομάζεται εσωτερική τάξη, κβαντικό πεδίο ή πρωταρχική συνειδητότητα
α) Όλα τα σωματίδια και κύματα αλληλοσυνδεονται ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου
β) Δεν υπάρχει χώρος, επειδή ένα σωματίδιο μπορεί να βρίσκεται σε πάνω από ένα σημείο, συγχρόνως επηρεάζεται από τις επιρροές που δέχεται ένα άλλο σωματίδιο με το οποίο δεν είναι φανερά συνδεδεμένο.
γ) Δεν υπάρχει χρόνος, επειδή δεν χρειάζεται χρόνος για ένα σωματίδιο προκειμένου να εμφανιστεί σε άλλη θέση και μπορεί να εμφανιστεί σε πάνω από μία θέση συγχρόνως.
δ) Ένα αποτέλεσμα δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από μια τοπική αιτία, εφόσον όλα είναι συνδεδεμένα μέσα σε ενα ενιαίο χώρο και χρόνο και συνεπώς κάθε τι επιδράει σε κάθε τι και όλα επηρεάζονται από κάθε τι- μέσα στον ενιαίο χώρο και χρόνο.
ε) Δεν υπάρχουν ξεχωριστά όντα, αντικείμενα, γεγονότα ή καταστάσεις. Όλα αυτά αντιστοιχούν στον συγκεκριμένο παρατηρητή του οποίου γίνονται αντικείμενα παρατήρησης.
10.- Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές,  το αντικείμενο της παρατήρησης ξεπηδάει από το κβαντικό πεδίο παίρνοντας συγκεκριμένη μορφή και μετρήσιμη υπόσταση μόνο όταν ο παρατηρητής το παρατηρήσει.
Τι σημαίνουν, όμως, όλα αυτά στην ψυχολογική και πνευματική μας ζωή και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν στην καλυτέρευσή μας;
 
Χρειάζεται να αλλάξουμε  τις κοινά αποδεκτές πεποιθήσεις και αντιλήψεις (σκεπτομορφές) σχετικά με την φύση της πραγματικότητας από την φυσική του Νεύτωνα, που όντα και πράγματα είναι ξεχωριστά, χωρίς έλεγχο στις δυνάμεις που τα κυβερνάνε, στην νέα κβαντική αντίληψη της πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποια όλοι προερχόμαστε  από μία πηγή και είμαστε οι πραγματικοί  δημιουργοί της πραγματικότητας μας.
Η Κβαντική φυσική δεν ακυρώνει τους νόμους του Νεύτωνα σε σχέση με τα αντικείμενα και τα γεγονότα, απλώς εξηγεί ότι οι νόμοι αυτοί δεν ισχύουν σε υποατομικό επίπεδο της δημιουργίας, από το οποίο όλα τα αντικείμενα, όντα και γεγονότα αποτελούνται.
1.- Πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι και ορισμένοι επιστήμονες ταυτίζουν το κβαντικό πεδίο με το πεδίο της πρωταρχικής συνειδητότητας,  που περιέχει όλες τις πιθανότητες από τις οποίες όλα εκδηλώνονται.
2.- Το σώμα και ο νους μας είναι όψεις της πραγματικότητας που έχει  μορφοποιηθεί,  έχουν δηλ.  πάρει αυτήν την συγκεκριμένη υλική και νοητική μορφή. Στο βαθύτερο επίπεδο του εαυτού μας είμαστε ενέργεια – κενό – συνειδητότητα.
3.- Οι προγραμματισμοί, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας αναγκάζουν να διαμορφώσουμε την προσωπική, υποκειμενική και μοναδική έκφανση του κβαντικού πεδίου – πρωταρχικής συνειδητότητας, που εμείς ονομάζουμε «σώμα», «ζωή» και «πραγματικότητα» μας.
4.- Βασικά αντιλαμβανόμαστε και δημιουργούμε μια πραγματικότητα, που βασίζεται στις εμπειρίες, στους προγραμματισμούς, στις πεποιθήσεις, στα συναισθήματα και στις προσδοκίες μας.
5.- Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πιο ευτυχισμένη, πιο  αρμονική πραγματικότητα αν αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή.
6.- Επιδράμε στους άλλους και στον κόσμο γύρω μας θετικά και αρνητικά με τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε.
7.- Είμαστε ολοι εκφράσεις ενός πεδίου συνειδητότητας. Εχουμε μια ενιαία, κοινή πηγή ύπαρξης.
8.- Ο παρατηρητής, το παρατηρούμενο, η διαδικασία της παρατήρησης είναι ολα ένα και εχουν την πηγή τους στο κβαντικό πεδίο / ανεκδήλωτη συνειδητότητα.
9.- Η ελευθερία μας αυξάνεται όταν έχουμε επίγνωση του κβαντικού πεδίου δηλ. της  πρωταρχικής συνειδητότητας  με το να θυμόμαστε οτι αυτό είναι η πηγή ολων όσων υπάρχουν – ή στην πραγματικότητας είναι όλα όσα υπάρχουν και δεν υπάρχουν.
Αυτό συμβαίνει ακόμα πιο πολύ αν η επίγνωση αυτή γίνεται ακόμη πιο έντονη όταν μπορούμε να την βιώσουμε μέσα απο τον διαλογισμό ή άλλους τρόπους.
 
 
Δείτε τα παρακάτω σχετικά βίντεο.
 
 
 
 
 
 
ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ..;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ..; Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top