Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ, ΩΣ ΠΙΘΑΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΗΘΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

 

 

Το VAERS είναι το κύριο σύστημα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αναφορά ανεπιθύμητων αντιδράσεων από τα εμβόλια στις ΗΠΑ. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του VAERS που δημοσίευσε προσφάτως το CDC, ο οποίος είναι ο αρμόδιος κρατικός οργανισμός, για την περίοδο από 14 Δεκεμβρίου του 2020 έως και 7 Ιανουαρίου του 2022, όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, έχουν καταγραφεί 1.033.994 περιστατικά με παρενέργειες που έχουν αποδοθεί στο εμβόλιο αυτό. Στην κορυφή της λίστας των παρενεργειών βρίσκεται η μυοκαρδίτιδα, η οποία τον τελευταίο χρόνο «σαρώνει» παγκοσμίως τους εμβολιασμένους. Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα VAERS των ΗΠΑ από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 7 Ιανουαρίου 2022, για όλες τις ηλικιακές ομάδες μαζί, δείχνουν: 3.688 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας με 2.269 περιπτώσεις να αποδίδονται στο εμβόλιο της Pfizer, 1.249 περιπτώσεις στο εμβόλιο της Moderna και 158 περιπτώσεις στο εμβόλιο της J&J. 

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τις παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer, έτσι όπως έχουν καταγραφεί:


Σε άνδρα ηλικίας 70 χρόνων εμβολιασμένο και με τις τρεις δόσεις του εμβολίου της Pfizer, που υπεβλήθη σε προληπτικό έλεγχο, χωρίς κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα ή υποκείμενα νοσήματα, με ειδικό υπολογιστικό σύστημα, ανιχνεύεται και προσδιορίζεται μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα, που ανατρέπονται με κατάλληλη παρέμβαση. Σε νεώτερο έλεγχο που έγινε δύο ημέρες μετά διαπιστώθηκε η παντελής έλλειψη των ευρημάτων αυτών.

Δείτε παρακάτω εικόνες από τη σχετική διαδικασία:







 

ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ, ΩΣ ΠΙΘΑΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΗΘΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ, ΩΣ ΠΙΘΑΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΗΘΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top