Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ


 

Μπορείς να φανταστείς πόσων ετών θα ήσουν αν δεν ήξερες την ηλικία σου και πώς θα συμπεριφερόσουν... Αν δεν ήξερες πόσων ετών είσαι, δεν θα ήταν δυνατόν να γνωρίζεις πώς υποτίθεται ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι. Όλοι μας εξάλλου διδαχθήκαμε να συμπεριφερόμαστε "ανάλογα με την ηλικία μας". Και μόνο η λέξη "ηλικία" μάς περιορίζει και επηρεάζει την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας και για όσα μπορούμε να κάνουμε. Όταν όμως δεν γνωρίζεις πόσων ετών είσαι, ο κανόνας αυτός δεν ισχύει.
Το γήρας δεν είναι παρά μία άποψη τής συλλογικής συνείδησης. Η άποψη αυτή έχει εντυπωθεί βαθιά μέσα μας επειδή μάς δίδαξαν, μάς προγραμμάτισαν, μάς υπέβαλαν, μάς εξανάγκασαν και μάς έκαναν πλύση εγκεφάλου για να πιστέψουμε ότι πεπρωμένο μας είναι η παρακμή, ο μαρασμός, η ασθένεια, η ατονία, ο φόβος, η εξασθένηση, η κατάπτωση, η καταδίκη, η συμφορά και τέλος ο θάνατος.
Aς δούμε, όμως, αυτό που εννοούμε όταν λέμε γήρας. Η εξασθένηση τής υγείας στις μεγάλες ηλικίες οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι οι άνθρωποι την περιμένουν να συμβεί και την πεποίθηση αυτή την απόκτησαν ασυναίσθητα. Τότε, η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον νου και στο σώμα εκπληρώνει αυτόματα την πεποίθηση τους αυτή. Η αλήθεια είναι ότι το σώμα γερνά χωρίς εμείς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό, επειδή έχει προγραμματιστεί να υπακούει στους κανόνες ενός εξαρτημένου συλλογικού εθισμού.
Και ας δούμε τώρα πως μπορούμε να αντιπαλέψουμε το γήρας. Κάθε φορά που θέτεις όρια στον εαυτό σου εξαιτίας τής ηλικίας σου, είναι καλό να του υπενθυμίζεις να αποδεσμεύεται από περιοριστικές ιδέες και να τις αντικαθιστά με θετικές εικόνες, στις οποίες όποια κι αν είναι η ηλικία σου, είσαι ακμαίος και δραστήριος. Να θυμάσαι να ευλογείς και να ευχαριστείς το σώμα σου όσο πιο συχνά γίνεται. Εστιάσου στο καλό. Κοιτάξου στον καθρέφτη και δες πόσο αληθινά όμορφος είσαι. Ευχαρίστησε κάθε όργανο τού σώματος σου, κάθε κύτταρο και άτομο στο σώμα σου για την υπέροχη ευκαιρία που σού δίνουν να βρίσκεσαι και να υπάρχεις στη Γη. Και όλο αυτό το πλέγμα θετικών σκέψεων και δηλώσεων είναι ο πιο ισχυρός παράγων ενάντια στο γήρας.

Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top