Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΜΕΣΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ, ΣΟΒΑΡΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΤΥΦΛΩΣΗ


 
Η ατροφία του οπτικού νεύρου είναι μία σοβαρή διαταραχή που εστιάζεται στην περιοχή του οπτικού νεύρου και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή έκπτωση ή και απώλεια της όρασης. Οι τραυματισμοί στο κεφάλι είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες της μονόπλευρης οπτικής ατροφίας, αλλά και οι αγγειακοί παράγοντες είναι η πιο συνηθισμένη αιτία οπτικής ατροφίας σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών. Άλλες συχνές αιτίες είναι το χρόνιο γλαύκωμα, ή οι βλάβες που συμπιέζουν το οπτικό νεύρο, όπως οι όγκοι και τα ανευρύσματα.
Το οπτικό νεύρο αποτελεί μέρος του κεντρικού και όχι του περιφερικού νευρικού συστήματος και με δεδομένο ότι οι νευρικές οδοί του κεντρικού νευρικού συστήματος δεν είναι ικανές να αναγεννηθούν, η οπτική ατροφία θεωρείται γενικώς μη αναστρέψιμη διαταραχή. Παρ΄ όλα αυτά ο ακριβής προσδιορισμός της, μέσω ειδικών υπολογιστικών συστημάτων και οι δυνατότητες παρεμβάσεων που διαθέτουν, μας επιτρέπουν την ικανοποιητική και σε μεγάλο βαθμό αποκατάστασή της.
 
Δείτε παρακάτω την ανάλυση ανάλογου περιστατικού:














ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΜΕΣΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ, ΣΟΒΑΡΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΤΥΦΛΩΣΗ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΜΕΣΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ, ΣΟΒΑΡΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΤΥΦΛΩΣΗ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top