Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ


 

 

Το Γλοιοβλάστωμα του εγκεφάλου είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου που υπάρχει. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει συνήθως είναι μη ειδικά και γενικώς ακαθόριστα, με πιο συχνά τους πονοκεφάλους, ή συμπτωματολογία παρόμοια ενός επικείμενου εγκεφαλικού επεισοδίου. Αντιπροσωπεύει το 15% όλων των όγκων του εγκεφάλου και ο μέσος όρος επιβίωσης χωρίς την τυπική θεραπεία δεν ξεπερνάει τους τρεις μήνες και με θεραπεία δεν ξεπερνάει το ένα έτος, ενώ ένα ελάχιστο ποσοστό (3-5%) φθάνει την πενταετή επιβίωση. Στατιστικά απαντάται σε 3 άτομα ανά 100.000 άτομα τον χρόνο και συνήθης ηλικία είναι περίπου τα 64 χρόνια.


Τυχαίος προληπτικός έλεγχος σε γυναίκα 67 χρόνων με ειδικό υπολογιστικό σύστημα αναδεικνύει την πρωτογενή καρκινική εξαλλαγή γλοιοβλαστώματος στον εγκέφαλο, το οποίο και εξουδετερώνεται με κατάλληλη παρέμβαση. Σε νεώτερο έλεγχο 2 ημέρες μετά διαπιστώθηκε η απουσία όλων αυτών των ευρημάτων.

 

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάλυση:




















ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
  • Title : ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
  • Posted by :
  • Date : 2:58 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top