Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ


 

Το υποσυνείδητό μας είναι αυτό που αδιαφιλονίκητα εξουσιάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τις ζωές μας, στο παρασκήνιο. Από τη στιγμή που το σπέρμα συναντάει το ωάριο και ξεκινάει η διαδικασία της ζωής, κυριαρχούμαστε όλοι μας από το υποσυνείδητο και το δικό μας και της μητέρας μας. Με πολλούς τρόπους το υποσυνείδητο είναι μια πραγματική αντανάκλαση της ψυχής μας και είναι το θεμέλιο κάτω από το οποίο το εγώ και ο συνειδητός νους λειτουργούν. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως μπορούμε να καταφέρουμε να το ακούσουμε και να το χειριστούμε υπέρ μας...


Διαλογισμός και δημιουργία νοερών εικόνων
Όταν διαλογιζόμαστε θολώνουμε τα όρια του συνειδητού και του υποσυνείδητου και ξεκινάμε ένα είδος διαδικασίας ολοκλήρωσης. Ο λόγος που εστιάζουμε τόσο πολύ στην αναπνοή μας όταν διαλογιζόμαστε είναι ότι είναι μία από τις ενέργειες που μπορούν να ελεγχθούν και από το συνειδητό μέρος του νου μας και από το υποσυνείδητο. Καθώς χαλαρώνουμε πιο βαθιά γινόμαστε ένα μείγμα συνειδητού και υποσυνείδητου μέχρι που τελικά αυτά τα δύο ενωθούν και αρθούν σε μια κατάσταση υπερ-συνειδητότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορούμε πολύ εύκολα να απελευθερώσουμε παλιές ιδεολογικές δομές και να εγκαταστήσουμε νέες. Απλά δημιουργήστε μια νοερή εικόνα της πρόθεσής σας όσο διαλογίζεστε. Αυτό ξαναγράφει το υποσυνείδητό σας. Μία προσωπική ιδεολογική δομή είναι μια ιστορία που κρατάμε υποσυνείδητα και λέμε στον εαυτό μας μέχρι να γίνει πραγματικότητα και αυτή ακριβώς είναι η στιγμή να γράψουμε μία καινούργια ιστορία που να έχει ένα πιο χαρούμενο τέλος.

Ύπνος
Ο ύπνος όπως και ο διαλογισμός είναι μια κατάσταση όπου τα όρια μεταξύ συνειδητού και υποσυνείδητου γίνονται λεπτότερα και αμβλύνονται. Πόσο συχνά βρίσκουμε τον εαυτό μας να κοιμάται σκεπτόμενος όλα τα πράγματα που δε θέλουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα ή τα πράγματα που μας στρέσαραν την προηγούμενη μέρα; Και είναι αλήθεια ότι είναι πολλές οι φορές που έχουμε πέσει για ύπνο σκεπτόμενοι τη δουλειά μας, τις διαμάχες που είχαμε με το αγαπημένο μας πρόσωπο, ή όλες τις υποχρεώσεις τις επόμενης ημέρας και τη μοναξιά μας. Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι όταν πέφτουν για ύπνο, εκείνη την ώρα δεν αποσπώνται από κάτι πλέον και τα χειρότερα άγχη τους, ανησυχίες και φόβοι τριγυρνούν στο μυαλό τους.
Αυτή είναι μια ατυχής παρενέργεια ενός πολιτισμού που μας μαθαίνει να παλεύουμε και να φοβόμαστε αυτό που μισούμε, παρά να συγκεντρωνόμαστε και να δημιουργούμε αυτό που αγαπάμε. Και είναι ιδιαίτερα ατυχής αυτή η διαδικασία επειδή όσο είμαστε σε αυτό το στάδιο που μισοκοιμόμαστε, βάζουμε αυτές τις ιδέες στην πιο καθαρή τους μορφή κατευθείαν μέσα στο υποσυνείδητό μας. Καθώς κοιμάστε είστε στην ουσία ένα μικρό νόμισμα που πέφτει μέσα στο συντριβάνι των ευχών του υποσυνειδήτου. Αν κάθε βράδυ τοποθετείτε όλο αυτό το στρες και την αρνητικότητα σε αυτό το σιντριβάνι, τότε το υποσυνείδητο θα ενεργήσει έτσι ώστε να τα κάνει όλα αυτά πραγματικότητα την επόμενη μέρα. Γι' αυτό, αντίθετα καθώς κοιμάστε σκεφτείτε τα πράγματα που θέλετε. Οραματιστείτε τον εαυτό σας με κάποιο υπέροχο ταίρι, ή να δουλεύει σε μια τέλεια δουλειά και να έχει τις διακοπές των ονείρων του. Αυτό αρχίζει να γεμίζει το υποσυνείδητό σας με θετικότητα. Θα ξυπνήσετε την επόμενη ημέρα και θα νιώθετε υπέροχα και το υποσυνείδητο θα αρχίσει να ξαναγράφεται έτσι ώστε να συναντήσει αυτούς τους θετικούς στόχους.

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top