Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ, ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ



Ο μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα είναι η πιο σπάνια, αλλά και πιο επιθετική μορφή από τις δύο μορφές καρκίνου του πνεύμονα (μικροκυτταρικός και μη-μικροκυτταρικός) και αντιπροσωπεύει το 10-15% όλων των σχετικών περιπτώσεων. Το κάπνισμα θεωρείται ότι είναι ο πιο κοινός παράγοντας κινδύνου που συνδέεται με αυτόν τον τύπο καρκίνου, του οποίου το χαρακτηριστικό είναι ότι οι όγκοι που προκύπτουν αναπτύσσονται σχετικά γρήγορα, γεγονός που καθιστά την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωσή του δύσκολη και συνεπώς την τελική έκβασή του συνήθως κακή.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα, όπως η έκθεση σε ακτινοβολία, η έκθεση σε διάφορες ουσίες (αμίαντος, πίσσα, αιθάλη, καύσιμο ντίζελ και γενικώς η υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση), αλλά το κάπνισμα (ακόμη και το παθητικό) είναι η κύρια αιτία του μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, αφού χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για το 83% των θανάτων αντρών και για το 76% των θανάτων γυναικών από καρκίνο του πνεύμονα κάθε χρόνο. Κι αυτό συμβαίνει διότι όταν ο καπνός του τσιγάρου εισπνέεται, μικροσκοπικά σωματίδια βλάπτουν τους ιστούς των πνευμόνων, με συνέπεια την μεγάλη πιθανότητα να προκύψει κακοήθης εξαλλαγή των κυττάρων στον πνεύμονα. Η ηλικία, επίσης, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα, με χαρακτηριστικό ότι περίπου το 98% όσων διαγιγνώσκονται με καρκίνο του πνεύμονα είναι πάνω από την ηλικία των 45 ετών και περίπου το 66% τουλάχιστον 65 ετών.

Ως καλύτερη μέθοδος πρόληψης και αποτροπής σε αυτόν τον πολύ επικίνδυνο καρκίνο, αναδεικνύεται σήμερα η μέθοδος του προσδιορισμού διαταραχών, μέσω των ειδικών υπολογιστικών συστημάτων της ανίχνευσης της αύξησης του βαθμού εντροπίας των πολύπλοκων συστημάτων.



Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάλυση από περιστατικό, όπου σε άνδρα μεγάλης σχετικά ηλικίας, μετά από προληπτικό έλεγχο με ειδικό υπολογιστικό σύστημα και αφού είχε προηγηθεί έλεγχος πριν από 46 ώρες, χωρίς να έχει ανιχνευθεί κάτι σχετικό, ανιχνεύεται μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα σε πρωτογενές επίπεδο, ο οποίος και εξουδετερώνεται με κατάλληλη παρέμβαση:

 




















 

Επίσης σε άνδρα προχωρημένης ηλικίας ανιχνεύεται διαταραχή στον πνεύμονα που προσδιορίζεται ως μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα, ο οποίος και ακολούθως ανατρέπεται μέσω κατάλληλης παρέμβασης.

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάλυση:


























Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ, ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ, ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top