Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΦΟΒΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ

 


Δεν ζούμε εκεί που νομίζουμε ο καθένας, αλλά ζούμε στον ανύπαρκτο πλανήτη του μυαλού μας, στην πόλη της μνήμης και στη χώρα της φαντασίας..! Η κατανόηση αυτής της βασικής αλήθειας είναι αυτή που θα μας κάνει να απαλλαγούμε από όλες εκείνους τους παράγοντες που καταδυναστεύουν τη ζωή μας και μας καταστρέφουν.



Ένας από τους πιο μεγάλους εχθρούς και δυνάστες του ανθρώπου είναι ο φόβος. Όσο λιγότερο φόβο έχει κανείς, τόσο περισσότερη υγεία και αρμονία θα βιώνει στη ζωή του. Συνεπώς, το ουσιαστικό πρόβλημα του ανθρώπου είναι να απαλλαγεί από τον φόβο. Όταν δεν νιώθει κάποιος φόβο για μία κατάσταση, τότε είναι σίγουρο ότι αυτή δεν μπορεί να τον βλάψει, αλλά πρέπει βέβαια όλοι να έχουμε κατά νου ότι πολύ συχνά μας καταλαμβάνει ο φόβος με υποσυνείδητο τρόπο, χωρίς δηλαδή να τον αντιλαμβανόμαστε.
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο φόβος χρησιμοποιεί «κόλπα» και πολύ συχνά «μπλοφάρει», γι' αυτό και αν τον αντιμετωπίσουμε με βάση αυτήν την αλήθεια, τότε ο φόβος διαλύεται και παύει να υπάρχει. Ο φόβος δημιουργείται συνήθως στα πλαίσια της προσπάθειας του νου να ελέγξει το μέλλον, το μέλλον για το οποίο το μόνο σίγουρο είναι ότι ...δεν υπάρχει! Σε απόλυτη μορφή, το παρελθόν απλά υπήρξε και φυσικά δεν υπάρχει σήμερα και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμη, γι' αυτό και ο μοναδικός χρόνος, στον οποίο ζούμε τη ζωή μας, είναι το παρόν και μόνον αυτό!
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τους ψυχολογικούς μας φόβους και τα προβλήματα που προέρχονται από αυτούς, είναι να καλλιεργήσουμε μεθοδικά την επίγνωση και την επαφή μας με τον εσωτερικό μας παρατηρητή. Στην ουσία, όλοι μας γνωρίζουμε, πως ότι κι αν κάνουμε, ότι κι αν αισθανθούμε, ότι κι αν σκεφτούμε, υπάρχει κάτι μέσα μας που όλα τα εποπτεύει, δηλαδή, σαν να υπάρχει «κάποιος» που παρατηρεί τα πάντα. Αν ο νους μας, αντί να προσπαθεί να ελέγξει μία σκέψη μας με άλλες σκέψεις, οι οποίες σχεδόν πάντα αφορούν το παρελθόν και το μέλλον, δηλαδή χρονικές περιόδους που δεν υφίστανται στη ζώσα πραγματικότητα και μετακινηθεί σε αυτόν τον «παρατηρητή», τότε θα δούμε ότι η ατμόσφαιρα του φόβου εξαφανίζεται, και έτσι όταν ο φόβος παύει να είναι παρών, σταματάει και η ανάγκη μας για έλεγχο!
Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι το αντίθετο συναίσθημα της αγάπης είναι το μίσος, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί στην ουσία ο αντίποδας της αγάπης είναι ο φόβος! Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν ένα άδειο μπουκάλι. Έτσι, αν επιλέγετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας να γεμίζετε το «μπουκάλι» σας με φόβο, τότε δεν θα περισσεύει καθόλου χώρος για την αγάπη. Αντίθετα, εάν «ανοίξετε» το «μπουκάλι» σας και το γεμίζετε, σε κάθε ευκαιρία, με αγάπη, τότε δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος μέσα σας για να αναπτυχθεί ο φόβος!
 
 
Δείτε σχετικά:
 


Δείτε σχετικά και το παρακάτω βίντεο:





ΦΟΒΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΦΟΒΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top