Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ο ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ



Είναι εξαιρετικά δύσκολο ο άνθρωπος να αποστασιοποιηθεί από τις εγκατεστημένες πεποιθήσεις του με τις οποίες είναι βαθειά διαποτισμένος, αφού όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν: «Είναι ευκολότερο να διασπασθεί ένα άτομο από το να αλλάξει μία πεποίθηση». Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος της μεγάλης παθογένειας που εμφανίζει η Κλασική Ιατρική, κατά την άσκησή της σήμερα, αφού είναι δομημένη με στρεβλές πεποιθήσεις και σε αποπροσανατολιστική κατεύθυνση, όσον αφορά αυτό που επιδιώκει. Έτσι, η σύγχρονη συμβατική Ιατρική όχι μόνο βρίσκεται σε αδιέξοδο, αλλά επίσης και σε λάθος δρόμο, αφού οι μέθοδοι που ακολουθεί αποτελούν και τη βασική αιτία της διαφαινόμενης συλλογικής επιδείνωσης της κατάστασης υγείας στον πλανήτη και των πολλαπλών αδιεξόδων στον χώρο της υγείας και γι’ αυτό έχει αποκτήσει και πάλι επικαιρότητα η συμβουλή που έδινε στους θεραπευτές ο Ιπποκράτης: «Να ωφελείτε, ή τουλάχιστον να μη βλάπτετε». Είναι αλήθεια, επίσης, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν την τάση να αντιστέκονται στις αλλαγές, στις νέες ιδέες και τις καινοτομίες, γεγονός που ισχύει ακόμη περισσότερο για τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αποδεχθούν τις νέες θεωρίες, γιατί αυτές, όπως είναι άλλωστε αναμενόμενο, όσον αφορά το επιστημονικό κατεστημένο, αντιπροσωπεύουν έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο, που συνίσταται κυρίως στην απώλεια δύναμης, χρήματος και κατοχυρωμένης αυθεντίας. Στη βάση αυτή στηρίζονται και τα θεμέλια της κατεστημένης ιατρικής σκέψης, που συνοψίζονται σε συγκεκριμένα αξιώματα, που όμως βρίσκονται υπό ανατροπή και είναι περίπου τα παρακάτω:
1. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από συμπτώματα, όπως είναι ο πόνος,  ο πυρετός, ή τα εξανθήματα, αλλά σήμερα, όπως όλα δείχνουν, η εμφάνιση των συμπτωμάτων είναι το σημάδι ότι το σώμα  έχει, ήδη, αρχίσει να αποκαθιστά τη διαταραγμένη ισορροπία του. Η θεραπεία κάποιας ασθένειας, κατά τα καθιερωμένα, συνίσταται στην εξαφάνιση, το συντομότερο δυνατόν, όλων αυτών των συμπτωμάτων, με τη χρήση κυρίως των φαρμάκων, αλλά η αλήθεια είναι ότι η θεραπεία μίας ασθένειας συνίσταται στο να αφουγκραστούμε τα συμπτώματά της και να τα παρακολουθήσουμε σαν φωτεινούς σηματοδείκτες του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ουσιαστική θεραπεία.
2. Η ασθένεια θεωρείται μία φυσική (οργανική) πραγματικότητα που έχει επιπτώσεις σε κάποιο ιδιαίτερο όργανο του φυσικού σώματος, όπως και ένας βιο-φυσικο-χημικός μηχανισμός σε απορρύθμιση, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ασθένεια εκπορεύεται από την απώτερη και ουσιαστική φύση του ανθρώπου, όπου βρίσκεται και η πρωτογενής ατία, όντας μία πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη διαταραχή. Επάνω σε αυτή τη θεώρηση βασίζεται και η κατεστημένη αντίληψη, κατά την οποία εάν ολόκληρο το θεραπευτικό οπλοστάσιο αποδειχθεί ανίσχυρο ή αναποτελεσματικό, θα πρέπει τότε να αφαιρέσουμε το όργανο, που έχει καταληφθεί από την ασθένεια, για να επιζήσει ο ασθενής, γεγονός όμως που αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ένα μεγάλο λάθος, γιατί δεν σώζεται έτσι η ζωή του ασθενούς, εάν του αφαιρεθεί δηλαδή ένα όργανο, αλλά απλά καθίσταται ανάπηρος.
3. Κατά την κλασική θεώρηση, υπάρχουν ασθένειες που έχουν γενετική προέλευση και οι οποίες μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά, ως κληρονομικό φορτίο, αλλά, όπως οι έρευνες τεκμηριωμένα έχουν δείξει, δεν είμαστε έρμαιο της κληρονομικότητάς μας, αλλά των ίδιων των επιρροών που δέχονται τα κύτταρά μας, υπό τύπον εγγραφών-πληροφοριών στο μόριο του DNA που συμπεριφέρεται σαν υπολογιστής, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής μας και κυρίως κατά τη διάρκεια της πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Ο ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top