Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΕΥΤΥΧΙΑ ΙΣΟΝ ΑΓΑΠΗ!




Το μεγαλύτερο ζητούμενο για όλους μας είναι η ευτυχία και όλοι λίγο-πολύ ψάχνουμε το «κλειδί» εκείνο που θα μας εξασφαλίσει μία ευτυχισμένη ζωή. Στα πλαίσια της διερεύνησης του σημαντικού αυτού θέματος και για να δωθεί απάντηση στο ερώτημα «τι θα με κάνει ευτυχισμένο;» πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ.



Η έρευνα αυτή με την ονομασία «Μεγάλη Μελέτη του Χάρβαρντ» («Harvard Grant Study») ξεκίνησε το 1938, διήρκεσε σχεδόν 75 χρόνια και κόστισε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια. Η μελέτη ακολούθησε και εξέτασε τις ζωές 238 φοιτητών του Χάρβαρντ. Για δεκαετίες, οι ερευνητές αξιολογούσαν διάφορους τομείς της ζωής των ανθρώπων αυτών, όπως η ευφυΐα, η χρήση αλκοόλ, οι σχέσεις και τα εισοδήματά τους.
Το 2012 ο επικεφαλής της έρευνας (από το 1972 μέχρι το 2004) και ψυχίατρος Δρ George Vaillant, δημοσίευσε τα ευρήματα στο βιβλίο «Triumphs of Experience: The Men of the Harvard Grant Study». Ο Vaillant καταλήγει πως το μυστικό της ευτυχίας δεν είναι τίποτε άλλο από την αγάπη! Μέσα από δεδομένα 70 ετών, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους είναι υψίστης σημασίας, αφού είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε στη ζωή μας. Ακόμα και οι πρώτες μας σχέσεις είναι σημαντικές ως προς τη μακροχρόνια ευτυχία μας, όπως για παράδειγμα η σχέση με τη μητέρα. Συγκεκριμένα τα δεδομένα δείχνουν πως οι άνδρες που είχαν καλή σχέση με τις μητέρες τους στην παιδική ηλικία, είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια και περισσότερες πιθανότητες να είναι επαγγελματικά επιτυχημένοι.

Τα ερευνητικά δεδομένα καταλήγουν και στα εξής συμπεράσματα:
  1. Τα χρήματα και η επαγγελματική επιτυχία δεν συμβάλλουν στη ευτυχία μας. Αυτό που κάνει τη διαφορά στον επαγγελματικό τομέα είναι το κατά πόσο είμαστε ικανοποιημένοι από τη δουλειά μας αλλά και οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα από το εργασιακό μας περιβάλλον.
  2. Η ευφυΐα δεν συμβάλλει στη συναισθηματική ευεξία και στην ευτυχία
  3. Μπορείς κανείς να βρει την ευτυχία σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής του, αφού δεν είναι ποτέ αργά για να κάνει αλλαγές.
  4. Ακόμα και αν κάποιος προέρχεται από ένα μη πλεονεκτικό υπόβαθρο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρει την ευτυχία στη πορεία της ζωής του.
  5. Η χαρά έρχεται μέσα από τη σύνδεση. Σε όσους περισσότερους τομείς της ζωής καταφέρει κανείς να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους, τόσο πιο ευτυχισμένος θα είναι.
  6. Οι δυνατοί δεσμοί ή σχέσεις, είναι η καλύτερη δυνατή πρόγνωση για μια ευτυχισμένη ζωή. Ιδιαίτερα όσο μεγαλώνει κανείς, οι δυνατοί δεσμοί είναι ακόμα πιο σημαντικοί και συνδέονται με τη μακροζωία και τα χαμηλότερα επίπεδα στρες
  7. Είναι σημαντικό να καταφέρει κανείς να ωριμάσει προκειμένου να είναι ευτυχισμένος. Το ταξίδι προς την ωριμότητα προϋποθέτει μια μετακίνηση από το ναρκισσισμό προς τους δεσμούς και την προσφορά, καθώς και το πώς αντιμετωπίζει κανείς τις προκλήσεις της ζωής (να είναι υπομονετικός με τους άλλους, να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με χιούμορ, να προσαρμόζεται)
  8. Εξαιρετική πρόγνωση για την ευτυχία είναι οι καλές ενήλικες σχέσεις. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τις ερωτικές σχέσεις αλλά και το να έχει κανείς στενούς φίλους, να διατηρεί επαφή με την οικογένειά του, να είναι ενεργός στα κοινωνικά δρώμενα.
  9. Η σχέση του γάμου φαίνεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ευτυχία. Πιο ευτυχισμένοι δήλωσαν οι άνδρες που παντρεύτηκαν νωρίς στη ζωή και έμειναν παντρεμένοι τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής τους.
  10. Καταληκτικά, οι ζωές μας, όταν γεράσουμε, είναι το άθροισμα όλων αυτών που αγαπήσαμε!

ΕΥΤΥΧΙΑ ΙΣΟΝ ΑΓΑΠΗ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΥΤΥΧΙΑ ΙΣΟΝ ΑΓΑΠΗ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top