Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ!





Ότι αντιλαμβανόμαστε σαν φυσικό κόσμο προέρχεται στην ουσία από τον νου και αυτό που καλούμε νοητική διαδικασία και βασικά εκπορεύται από τον κόσμο των σκέψεων και των πεποιθήσεών μας. Έτσι, για να γίνουμε οι κύριοι της ζωής μας και του πεπρωμένου μας, πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τη φύση των απλών μεν, αλλά έτσι κι' αλλιώς κυρίαρχων για εμάς σκέψεών μας. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στη ζωής μας οτιδήποτε επιθυμούμε, αφού οι σκέψεις μας είναι αυτές που δημιουργούν την πραγματικότητά μας.




Ότι βλέπουμε σαν γεγονός στον έξω από εμάς κόσμο, έχει μια συγκεκριμένη  αιτία που έλκει την καταγωγή της από τον εσωτερικό νοητικό κόσμο μας. Αυτή είναι η πεμπτουσία της δύναμης της σκέψης. Με άλλα λόγια, δηλαδή, οι περιστάσεις της ζωής μας και τα γεγονότα που την χαρακτηρίζουν υπάρχουν σαν συνέπεια των σκέψεων και των πεποιθήσεών μας και κάθε πτυχή της ζωής μας αποκαλύπτει ποιές σκέψεις και πεποιθήσεις κυριαρχούν στη ζωή μας. Έτσι κάθε πτυχή της ζωής μας, όπως η ύπαρξη καθώς και η ανυπαρξία ευημερίας και υγείας, αποκαλύπτει ακριβώς τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας.
Οι περισσότεροι από εμάς το βλέπουμε ανάποδα και θεωρούμε πως ότι σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε είναι απόρροια των περιστάσεων που προκύπτουν στη ζωή μας και θέλουμε γενικώς να αγνοούμε την αλήθεια, ότι η δύναμη του δικού μας νου είναι που δημιουργεί τις όποιες περιστάσεις και τις καλές και τις άσχημες. Εάν κατανοήσουμε καλά αυτή τη μεγάλη αλήθεια, ότι δηλαδή οι σκέψεις μας είναι αυτές που δημιουργούν την πραγματικότητά μας, τότε θα βάλουμε τη βάση για να δημιουργήσουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε στη ζωή μας, αφού στην ουσία ο εσωτερικός κόσμος μας είναι αυτός που δημιουργεί αυτό που μας συμβαίνει εξωτερικά. Δεν πρέπει να ξεχνούμε, άλλωστε, ότι δεν υπάρχουμε στην ουσία νοητικά σαν χωριστά αδύναμα όντα, αλλά σαν ένας και μοναδικός πανίσχυρος Υπερνούς. Ο νους μας είναι μέρος αυτού του ενιαίου, αδιαίρετου και πανίσχυρου Υπερνού και με δεδομένο ότι οι σκέψεις μας είναι ένα προϊόν του νου μας, αντιλαμβανόμαστε ότι και η δύναμη της σκέψης μας είναι επίσης απεριόριστη.
Όλοι οι σοφοί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα συγκλίνουν στην άποψη ότι όλα είναι νους και ενέργεια στην απώτερη φύση τους, γεγονός το οποίο έχει σήμερα τεκμηριωθεί από τις νεώτερες φυσικές επιστήμες. Οι σκέψεις μας είναι επίσης ενέργεια που επηρρεάζει δονητικά-ενεργειακά το ενιαίο ενεργειακό πεδίο και έτσι τελικά την υλοποιημένη πραγματικότητα. Ο παντοδύναμος Νόμος της Έλξης ορίζει ότι η ίδια ενέργεια προσελκύει την ίδια ενέργεια και συνεπώς μπορούμε έτσι να κατανοήσουμε πως και γιατί προσελκύουμε εκείνα τα γεγονότα και τις περιστάσεις που είναι σε δονητική αρμονία με την κυρίαρχη δόνησή μας, που καθορίζεται από το τι κυριαρχεί στη σκέψη και απασχολεί περισσότερο το μυαλό μας. Ειδικώτερα, η ελκτική δύναμη οποιασδήποτε σκέψης καθορίζεται από το πόσο συχνά έχουμε αυτή τη σκέψη και από τη δύναμη των συναισθημάτων μας που συνδέονται με αυτήν, γιατί όσο περισσότερη ενέργεια δίνουμε σε μια σκέψη, τόσο μεγαλύτερη είναι και η δύναμή της να προσελκύσει το αντίστοιχο γεγονός και την αντίστοιχη περίσταση στον φυσικό κόσμο μας.
Επειδή έχει υπολογισθεί, ότι το μέσος άνθρωπος έχει κατά μέσον όρο περίπου 50.000 σκέψεων ημερησίως, είναι ουτοπικό να προσπαθούμε να ελέγξουμε την κάθε μας σκέψη, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθούμε τις κυρίαρχες σκέψεις και πεποιθήσεις μας να τις θέτουμε σε συνειδητό έλεγχο, δεδομένου ότι καθορίζουν κατά ένα μεγάλο μέρος τη νοητική λειτουργία μας. Έτσι, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε: Αυτό που σκεφτόμαστε, γινόμαστε και όλα αυτά που είμαστε είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών που έχουμε σκεφθεί. Με λίγα λόγια, η ζωή μας είναι ο τέλειος καθρέφτης των σκέψεων, των πεποιθήσεων και της κυρίαρχης νοητικής νοοτροπίας μας και είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας, μέσω της δονητικής δύναμης της σκέψης μας που επηρρεάζει δραστικά το συμπαντικό ενεργειακό πεδίο και συνεπώς την πραγματικότητα στο φυσικό πεδίο.


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top