Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ...





Από παλιά έχουν ειπωθεί, κατά καιρούς πολύ χαρακτηριστικά, τα παρακάτω:



«Ο ασθενής, που παίρνει φάρμακο, πρέπει να αναρρώσει δυο φορές. Μια από τη νόσο και μια από το φάρμακο.» William Osler, MD, 19ος-20ος αιώνας.


«Εάν όλα τα φάρμακα, που υπάρχουν στον κόσμο, ρίχνονταν στη θάλασσα, θα ήταν πολύ κακό για τα ψάρια και πολύ καλό για την ανθρωπότητα.» Oliver W. Holmes, 19ος αιώνας, καθηγητής ιατρικής τού πανεπιστημίου τού Harvard.


«Η ιατρική τέχνη μέσα σε 1.800 χρόνια έχει σκοτώσει αναρίθμητες χιλιάδες. Η ιστορία τής ιατρικής είναι η ιστορία των μοιραίων σφαλμάτων.» Magnus Hirschfeld, MD, 19ος-20ος αιώνας.




Αυτά όσον αφορά το χθες. Τι συμβαίνει όμως όσον αφορά το σήμερα; Αυτό αποτυπώνεται χαρακτηριστικά σε μία μελέτη του Gary Null, Ph.D. που έχει δημοσιευθεί σε έγκυρο περιοδικό στις ΗΠΑ. Δείτε παρακάτω τα πιο χαρακτηριστικά σημεία:



«Ένα προσεκτικό διάβασμα των ιατρικών περιοδικών και των κυβερνητικών στατιστικών υγείας δείχνει, ότι η αμερικανική ιατρική συχνά προξενεί περισσότερο κακό παρά καλό.


»Ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν σε νοσοκομεία ανεπιθύμητες παρενέργειες σε συνταγογραφόμενα φάρμακα είναι 2,2 εκατομμύρια.


»Ο dr. Richard Besser τού CDC (Center for Disease Control and Prevention), ανάφερε το 1995, ότι ο αριθμός των άσκοπα συνταγογραφούμενων ετησίως αντιβιοτικών για ιογενείς μολύνσεις ήταν 20 εκατομμύρια.


»Ο dr. Besser, το 2003 αναφέρθηκε σε δεκάδες εκατομμυρίων μη απαραίτητων αντιβιοτικών.


»Ο αριθμός των μη απαραίτητων ιατρικών και χειρουργικών επεμβάσεων είναι 7,5 εκατομμύρια.


»Ο αριθμός των ανθρώπων, που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία άσκοπα ήταν 8,9 εκατομμύρια.


»Ο συνολικός αριθμός των ιατρογενών θανάτων είναι 783.936. Είναι φανερό, ότι το αμερικανικό ιατρικό σύστημα είναι η κύρια αιτία θανάτου και βλάβης στις Ηνωμένες Πολιτείες.


»Το 2001, το ετήσιο ποσοστό θανάτου από καρδιοπάθεια ήταν 699,697. Το ετήσιο ποσοστό θανάτου από καρκίνο ήταν 553.251. Όταν ο “Νο 1 ένα δολοφόνος” σε μια κοινωνία είναι το ιατρικό σύστημα υγείας, τότε το σύστημα δεν έχει δικαιολογία εκτός από το να ασχοληθεί με τα επείγοντα ελαττώματά του. Είναι ένα αποτυχημένο σύστημα με ανάγκη άμεσης προσοχής».

 

(Null G, Denn C, Feldman M, Rasio D, Smith D, Death by Medicine, Life Extention, March 2004)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ... Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top