Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΥΣΤΗ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΟΥΡΗΣΗ-ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ-ΝΥΚΤΟΥΡΙΑ); ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ!Εάν είστε και εσείς ένα από τα δεκάδες εκατομμύρια άτομα σε όλο το κόσμο που πάσχουν από συχνουρία - νυκτουρία - επιτακτική τάση προς ούρηση, ή και ακράτεια ούρων και αφού εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια διαγνωστικής προσέγγισης, μπορεί στο τέλος να καταλήξετε ότι πάσχετε από το λεγόμενο σύνδρομο υπερδραστήριας ή υπερλειτουργικής κύστης.  Δείτε παρακάτω τι είναι αυτό και πως αντιμετωπίζεται...Η ουροδόχος κύστη είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να παραμένει ήρεμη σχεδόν καθ' όλο το 24ωρο και να αποθηκεύει τα ούρα τα οποία δέχεται. Οταν η ποσότητα των ούρων, που αποθηκεύεται στην ουροδόχο κύστη αυξηθεί αρκετά, τότε η κύστη αρχίζει να δίνει σήματα για την κένωσή της. Αυτή η επιθυμία κένωσης της κύστης ελέγχεται από τη βούλησή μας και όταν υπάρξουν αποδεκτές κοινωνικές συνθήκες, πραγματοποιείται η ούρηση. Στην υπερδραστήρια κύστη, στη φάση αποθήκευσης των ούρων και ενώ η ποσότητα των ούρων που υπάρχουν μέσα στην κύστη δεν είναι τόσο μεγάλη, εμφανίζεται αιφνίδια και έντονη επιθυμία για ούρηση, που οφείλεται στο ότι η ουροδόχος κύστη αρχίζει να λειτουργεί σαν αντλία προώθησης και αρχίζει έτσι η φάση κένωσής της. Αυτό οφείλεται είτε σε ανεξέλεγκτες συσπάσεις του εξωστήρα μυός που περιβάλλει την ουροδόχο κύστη, είτε σε αυξημένη αισθητικότητα της ουροδόχου κύστης. Αυτή η επιθυμία για ούρηση είναι ανεξάρτητη από το αν η ποσότητα των ούρων, που έχουν αποθηκευτεί, είναι ικανή ώστε να προκαλέσει (όπως συμβαίνει σε φυσιολογικές συνθήκες) επιθυμία κένωσης. Αποτέλεσμα αυτής της παθολογικής συμπεριφοράς της κύστης είναι το έντονο αίσθημα για ούρηση παρά τη θέληση του ανθρώπου που έχει το πρόβλημα, το οποίο μερικές φορές μάλιστα μπορεί να καταλήξει και σε ακράτεια. Έτσι λοιπόν τα συμπτώματα που παρουσιάζονται λόγω του συνδρόμου της υπερδραστήριας ή υπερλειτουργικής κύστης είναι τα εξής: 1. Η επιτακτική ούρηση, που είναι η ξαφνική αναγκαστική επιθυμία για ούρηση που δύσκολα αναστέλλεται και αποτελεί το πρωταρχικό σύμπτωμα, ως συνέπεια του οποίου εμφανίζονται τα υπόλοιπα. 2. Η συχνουρία (η ούρηση δηλαδή συνήθως περισσότερες από 8 φορές την ημέρα). 3. Η νυκτουρία η έγερση δηλαδή για ούρηση κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. 4. Η επιτακτική ακράτεια, που είναι η ακούσια απώλεια ούρων που συνοδεύει την επιτακτική ούρηση. 
Περίπου 1 στους 5-6 ενήλικους άνδρες και γυναίκες του πληθυσμού συνολικά παρουσιάζει το σύνδρομο της Υπερδραστήριας Κύστης (ποσοστό περίπου 15-20%). Υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη, 50 περίπου εκατομμύρια άτομα (άνδρες και γυναίκες) υποφέρουν από Υπερδραστήρια Κύστη, με την συντριπτική πλειοψηφία (τα 45 περίπου εκατομμύρια από αυτά) να μην αναζητούν βοήθεια και να υποφέρουν σιωπηλά. Το σύνδρομο αυτό αναμφισβήτητα έχει σοβαρότατο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών, ακόμα και σε σύγκριση με πολλές άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπως για παράδειγμα ο διαβήτης, η υπέρταση ή ακόμη και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Ο ασθενής αναγκάζεται πολλές φορές να τροποποιεί τις καθημερινές δραστηριότητές του και να προσαρμόζει τον τρόπο ζωής του έτσι ώστε να μπορεί να συμβιώνει με το είδος και την ένταση των συμπτωμάτων που έχει λόγω του συνδρόμου αυτού, με αποτέλεσμα την εγκατάσταση στη ζωή του προβλημάτων στην οικογενειακή, επαγγελματική, προσωπική και κοινωνική του δραστηριότητα σε καθημερινή βάση. Ένα από τα πιό σημαντικά επακόλουθα αυτής της κατάστασης είναι ότι μπορεί να επηρεάσει και αυτή ακόμη τη σεξουαλική ζωή, καθώς μπορεί να προκαλέσει διάφορα σχετικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της επαφής και εξαιτίας αυτών των συμπτωμάτων, οι πάσχοντες νιώθουν ντροπή, σταματούν να απολαμβάνουν το σεξ με τον(την) σύντροφό τους και προτιμούν να το αποφεύγουν. Αλλη μία σημαντική παράμετρος είναι η νοσηρότητα που συνοδεύει το σύνδρομο της Υπερδραστήριας Κύστης με παθήσεις όπως κακώσεις και τραυματισμούς, ουρολοιμώξεις, διαταραχές του ύπνου και κατάθλιψη και αυτό συμβάλλει ασφαλώς στην επιδείνωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η αιτία αυτού του συνδρόμου συνήθως δεν είναι γνωστή, ενώ ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα και πρέπει να διερευνηθούν κατά περίπτωση και να αποκλειστούν, είναι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη στους άνδρες, οι ουρολοιμώξεις, διάφορες νευρολογικές νόσοι, λίθοι του ουροποιητικού συστήματος κ.ά.
Η κυρίως θεραπεία επιχειρείται συνήθως φαρμακευτικά, με τη χορήγηση από το στόμα αντιμουσκαρινικών φαρμάκων, που αναστέλλουν την υπερδραστηριότητα της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της έντονης επιθυμίας για ούρηση και την ελάττωση των συμπτωμάτων της ακράτειας και της συχνουρίας. Τέτοια φάρμακα είναι η oxybutynin, η tolterodine, η darifenacin και η solifenacin. Με δεδομένο όμως ότι τα φάρμακα αυτά έχουν αρκετές παρενέργειες, φαίνεται και σε αυτή τη περίπτωση ότι ο βιοσυντονισμός αποτελεί μία ασφαλή, άνευ παρενεργειών και εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης και αυτού του προβλήματος υγείας. Συγκεκριμμένα οι φορητές συσκευές της Biomedis, με το ειδικό πρόγραμμα "σύνδρομο ουροδόχου κύστης" που διαθέτουν, μπορούν να δώσουν οριστική λύση στο βασανιστικό και με πολλές συνέπειες αυτό πρόβλημα.Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και οποιαδήποτε απορία

μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:

στο τηλέφωνο +30.6932 256 284 & στο e-mail viosyn.gr@gmail.com


Για μεταφορά στο site της εταιρείας BIOMEDIS, προκειμένου να ενημερωθείτε και να αγοράσετε απ' ευθείας συσκευές βιοσυντονισμού ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: E-SHOP BIOMEDISΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΥΣΤΗ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΟΥΡΗΣΗ-ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ-ΝΥΚΤΟΥΡΙΑ); ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΥΣΤΗ (ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΟΥΡΗΣΗ-ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ-ΝΥΚΤΟΥΡΙΑ); ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top